Aproape 76.000 de cereri, inregistrate in prima saptamana de inscrieri in invatamantul primar

In prima saptamana de inscrieri in invatamantul primar pentru anul 2019-2020 au fost inregistrate aproape 76.000 de cereri, a anuntat Ministerul Educatiei, care subliniaza ca prima etapa a inscrierilor se desfasoara pana pe 22 martie, iar pe 29 martie vor fi afisate listele, precum si locurile libere.

Vezi si Ministerul Educatiei raspunde Consiliului Elevilor

„Conform situatiei centralizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), in prima saptamana (4 – 8 martie 2019), din prima etapa (4 – 22 martie 2019) a calendarului de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar 2019-2020, au fost introduse 75.882 de cereri in baza de date. Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizeaza copiii cu varsta de sase ani (impliniti pana la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%), copii cu varsta de sase ani (impliniti in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv)”, informeaza Ministerul Educatiei, printr-un comunicat de presa.

Parintii/tutorii legal sau reprezentantii legali pot completa cererea-tip de inscriere online sau la secretariatul unitatii de invatamant in care se doreste inscrierea copilului, in perioadele stabilite de Minister (pana pe 22 martie are loc prima etapa a inscrierii), mai arata sursa citata. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior in unitatea de invatamant aleasa pentru inscriere, in prezenta parintelui si (cel putin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), intre orele 08:00 – 18:00.

Vineri, 29 martie, vor fi afisate atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale inspectoratelor scolare judetene/ISMB, listele copiilor inscrisi dupa prima etapa si numarul locurilor ramase libere.

„A doua etapa pentru completarea/depunerea cererilor-tip de inscriere este programata intre 2 si 8 aprilie a.c. si se adreseaza copiilor care nu au fost inscrisi/nu au participat in prima etapa, cererile fiind completate din nou, in functie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afisate in data de 11 aprilie. Intre 12 si 19 aprilie, inspectoratele scolare vor centraliza si solutiona cererile parintilor/tutorilor legal instituiti/reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi in vreo unitate de invatamant. De asemenea, va fi solutionata orice alta situatie privind inscrierea in invatamantul primar, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului”, mai explica Ministerul.

Vezi si Consiliul Elevilor protesteaza la simulari: Dam foaia goala pentru ca Ministerul ne vrea niste cobai

Sursa: Mediafax