Asociatia M.A.M.E. lanseaza proiectul “Factorii esentiali pentru o sanatate buna: alimentatia si miscarea”

Asociatia M.A.M.E. lanseaza proiectul „Factorii esentiali pentru o sanatate buna: alimentatia si miscarea”, care isi propune sa faciliteze accesul gratuit la sedinte de consiliere nutritionala si recuperare medicala prin fiziokinetoterapie a unui numar de 90 de copii diagnosticati cu boli grave in vederea imbunatatirii starii de sanatate si dezvoltarii unor obiceiuri ce sustin o viata sanatoasa, dar si pentru a preveni, in timp, aparitia unor complicatii sau a altor afectiuni grave. Sedintele vor avea loc la Centrul Stelutelor, centru de suport, consiliere si recuperare psiho-socio-medicala, infiintat de Asociatia M.A.M.E. in beneficiul copiilor diagnosticati cu cancer si alte boli grave, din Romania.

Conform studiilor din domeniu, alimentatia sanatoasa combinata cu activitatea fizica constanta genereaza schimbari pozitive asupra sanatatii fizice si mentale. Pornind de la aceasta premisa, proiectul isi propune sa contribuie la educatia nutritionala a copiilor bolnavi, invatandu-i principiile de baza ale unui regim alimentar echilibrat, dar si la recuperarea lor medicala prin efectuarea unor exercitii fizice, zilnice, in masura in care starea de sanatate le permite.

” Exista dovezi stiintifice incontestabile care arata ca o mare parte dintre bolile grave pot fi prevenite sau aparitia lor poate fi intarziata (controlata) prin cateva modificari ale stilului de viata, constand, in esenta, in adoptarea unei alimentatii sanatoase si in cresterea nivelului de activitate fizica. Comportamentele privind un stil de viata sanatos trebuie cultivate prin educatie, cat mai de timpuriu, in perioada copilariei. Astfel, se creeaza premisele castigarii unor deprinderi sanatoase, care vor fi practicate pe toata durata vietii persoanei, favorizand mentinerea unei bune stari de sanatate pentru o perioada cat mai lunga de timp”, a declarat Magdalena Dragan, specialist in nutritie.

”Kinetoterapia este un element important si necesar in cadrul programelor terapeutice dezvoltate pentru copiii care se confrunta cu diverse afectiuni grave. Exercitiile pe care le realizam zilnic cu micii pacienti, in cadrul Centrului Stelutelor, ii ajuta pe acestia sa isi redobandeasca mobilitatea si sa isi intareasca musculatura slabita ca urmare a perioadelor lungi de spitalizare. Activitatea fizica constanta ajuta la cresterea imunitatii, previne imbolnavirile si obezitatea, dezvolta corect musculatura si intareste sistemul osos al copilului.”, a adaugat Roxana Ionescu, kinetoterapeut al centrului.

In cadrul proiectului va fi realizat si un material informativ, sub forma unei brosuri de aproximativ 24 de pagini, ce va contine informatii privind adoptarea unui stil de viata sanatos. Aceasta va fi distribuita, gratuit, copiilor beneficiari ai proiectului, dar si copiilor internati in sectiile de pediatrie din Bucuresti. De asemenea, brosura va fi disponibila online si va putea fi descarcata de pe site-ul asociatiei, la sectiunea dedicata proiectului.

Proiectul este finantat de Kaufland Romania cu suma de 48.000 lei, prin programul ”In stare de bine”, editia iulie 2020 si se deruleaza pana pe 31.03.2021.

Pentru mai multe detalii legate de proiectele, evenimentele si campaniile derulate de Asociatia M.A.M.E., va rugam sa accesati www.asociatiamame.ro sau https://www.facebook.com/AsocMAME/.