Bacalaureat mai usor pentru liceele tehnologice si digitalizarea invatamantului

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la intalnirea cu primarii municipiilor, ca are in vedere modificarea examenului de Bacalaureat in ceea ce priveste liceele tehnologice. In plus, cel mai important proiect pentru educatie, in opinia oficialului este digitalizarea sistemului de invatamant si dotarea elevilor cu tablete, deoarece ei „au IT-ul in ADN”.

Vezi si La 6 ani un baietel cu autism este cel mai tanar student la Universitatea Oxford

„Liceul tehnologic este, dupa opinia mea, cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de invatamant in acest moment. Ca urmare, incercam sa vedem cum putem sa-l regandim si sa-l transformam in liceu tehnologic dual, cu un Bacalaureat diferentiat. Este nivelul urmator de pregatire dupa scoala profesionala, si cred ca lucrul acesta trebuie sa-l facem si sa-l restructuram prin lege”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei vrea schimbari si in ceea ce priveste laboratoarele in scoli, dar si legate de programul de incepere a orelor. Ministrul mai spune ca nu toate scolile trebuie sa inceapa la 8 dimineata.

„Nu mai avem laboratoare in scoli si ma gandesc la o formula sa construim laboratoare mobile si de a deplasa aceste laboratoare de la o scoala la alta (…) Daca am putea sa gandim o formula prin care nu toate scolile sa inceapa la ora 8, sa incercam sa decalam programul si sa nu supra-aglomeram orasul”, a mai precizat Andronescu.

,,Cei scoliti astazi au IT-ul in ADN. Vrem sa digitalizam sistemul”

Potrivit ministrului, cel mai important proiect pentru Educatie este digitalizarea sistemului de invatamant.

„Din punctul meu de vedere cea mai importanta institutie din orice primarie este scoala. Din fericire pentru scoala, anul acesta avem un buget ceva mai generos. Ne ajuta si MDRAP-ul care a prins in bugetul propriu 5.095 de scoli din diferite etape de reabilitare sau de constructie, scoli si gradinite insumand circa 17 miliarde, deci o suma absolut considerabila. Bugetul tot al ministerului are 5,5% din PIB, ceea ce, fara indoiala, ne da o speranta ca putem sa dezvoltam din el cateva proiecte foarte interesante”, a declarat ministrul Educatiei, Ecaternia Andronescu, la reuniunea Asociatiei Municipiilor din Romania.

„Incercam sa aducem in tot sistemul table inteligente, o platforma educationala cu toate resursele educationale deschise si, sigur, trebuie sa-i instruim si pe profesori sa foloseasca aceste instumente ale tehnologiei ca predarea sa devina mai atractiva. Dupa opinia mea, cei scoliti astazi vin de acasa intr-o proportie covarsitoare cu IT-ul in ADN”, a mai spus sefa Educatiei.

Citeste si O filarmonica dedicata copiilor va fi inaugurata la Paris

Sursa: Mediafax