Bani pentru bone pentru familiile care nu au prins locuri in crese

Familiile care nu au prins locuri in crese ar putea primi bani pentru bone de la Primarie, gratie unui proiect. Acesta este lansat spre consultare publica in Cluj-Napoca, orasul in care sunt peste 950 de cereri in crese care nu au putut fi onorate.

Citeste si Toate cresele din Sibiu sunt ocupate la capacitate maxima

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au declarat ca solutia este inspirata din practici deja existente si in alte orase europene.

„Primaria Cluj-Napoca a lansat spre consultare publica proiectul privind acordarea de sprijin financiar pentru plata bonelor. Cererea mare de locuri in crese face ca eforturile de extindere a numarului de locuri din crese si construirea de noi unitati sa nu fie suficiente. Este nevoie si de politici alternative pentru a oferi solutii la nevoile cetatenilor, astfel incat standardele de calitate a vietii sa fie la cel mai inalt nivel. Aceasta solutie vine ca o alternativa la metodele conventionale, dupa practici deja existente si in alte orase europene. Propunerea consta in acordarea de sprijin financiar pentru plata bonelor, pentru sprijinirea parintilor care au copii de varsta anteprescolara, care nu au un loc la cresa. Sprijinul financiar va fi acordat in baza unei metodologii care sa stabileasca in mod clar conditiile de eligibilitate si criteriile sociale in functie de care acest ajutor se poate obtine, pentru a asigura suportul necesar pentru ingrijirea, cresterea, formarea, dezvoltarea si educarea copiilor”, au spus sursele citate.

Asfel, sunt eligibili pentru acordarea ajutorului pentru plata bonelor parintii ai caror venituri nete lunare pe membru de familie nu depasesc 3.500 lei, sumele care vor fi alocate lunar fiind cuprinse intre 250 si 710 lei, in functie de aceste venituri.

Vezi si In Iasi parintii cauta variante ajutatoare la crese

Consultarea publica se incheie in 4 septembrie, iar dupa primirea avizului de la Curtea de Conturi, proiectul va putea fi propus Consiliului Local Cluj-Napoca pentru aprobare. La nivelul municipiului Cluj-Napoca deficitul din crese depaseste 950 de locuri, fiind asigurate in cele 22 de crese din municipiu 674 de locuri. Primaria Cluj-Napoca are in plan, pentru urmatorii doi ani, construirea a patru noi crese cu un total de 340 de locuri si extinderea cu 90 de locuri a unei crese existente.

Citeste si Parintii din Cluj-Napoca trebuie sa gaseasca alternative la crese

Sursa: Mediafax