Bărbatul care a răpit și violat cele două surioare din Brașov a fost prins și arestat

Atenție! Textul conține detalii care pot afecta emoțional.

Bărbatul care a răpit și violat cele două surioare din Brașov a fost prins și arestat preventiv pentru 30 de zile. Polițiștii au descoperit că acesta se afla pe lista agresorilor sexuali, că a avut 10 ani în urmă o condamnare de viol și că 2 ani în urmă a fost eliberat din peniteciar, după ce și-a ispăști pedeapsa.

Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. (…) Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune – n.r.)”, a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu, potrivit Agerpres.

Context:

Sâmbătă, în jurul orei 10 dimineața o femeie a sunat la 112 și a anunțat poliția din Brașov că au dispărut două fetițe, în vârstă de 10 și 12 ani. În scurt timp a fost data, la nivel national, alerta ”răpire minori”. Din cercetări a reieșit faptul că vineri, în jurul orei 19.00, a venit o cunoștință a iubitului mamei celor două surori și i-a cerut acrodul mamei de a le lua pe fete la un grătar la locuința sa și a se juca cu alți copii, urmând să se întoarcă două ore mai târziu. Pentru că cele două fete nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul respectiv nu mai răspundea la telefon, femeia a sunat la poliție. Bărbatul a fost căutat și găsit șapte ore mai târziu, pe raza județului Prahova, în spatele mașinii erau și cele două surori. Adus la poliție, infractorul a recunoscut că le-a violat pe minore în repetate rânduri, motivând că era beat. Dosarul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Surorile au fost scoase din familie, fiind preluate de DGASPC Braşov şi au intrat într-un program de consiliere psihologică.