Bebelus “miracol”: O femeie infectata de COVID-19 a nascut in timp ce se afla in coma, iar a doua zi s-a trezit

Un caz neobisnuit, petrecut in Marea Britanie este considerat de toata lumea drept un adevarat miracol. Este vorba despre o femeie, infectata de COVID-19 care a nascut un bebelus in timp ce se afla in coma, iar a doua zi proaspata mama s-a trezit, potrivit BBC.

Mirriam Ahmad, insarcinata in 29 de saptamani a mers la spitalul Grange din Cwmbran, Tara Galilor, unde a fost confirmata cu Covid-19. Din pacate, starea femeii de 27 de ani s-a agravat rapid din cauza astmului de care suferea si a spus ca in acel moment, pur si simplu s-a trezit intr-o “situatie foarte infricosatoare”.

Brusc masca mea de oxigen a trebuit sa fie setata la un nivel mai mare, nu mai auzeam cum trebuie, din cauza zgomotului puternic, cineva imi spala fata, avea grija de mine, ma simteam foarte slabita” a povestit Mirriam.

Din acest motiv, medicul care o ingrijea pe gravida a inceput sa vorbeasca de cezariana de urgenta, ca tanara va constienta pe parcursul operatiei, dar i s-a spus ca s-ar putea ca bebelusul sa nu supravietuiasca. Urmarindu-i starea femeii, echipa medicala a decis ca lui Mirriam i se va induce coma. Doctorul a tinut-o de mana si i-a spus ca “s-ar putea sa nu se mai trezeasca” si ca ar trebui sa-si spune familia.

Mirriam cu bebelusul „miracol”,
Sursa foto: BBC

“Totul a fost atat de rapid. Mi s-a spus ca in cateva minute voi fi pusa pe ventilatie mecanica si ca o sa mi se faca cezariana,  ca sa fie scos copilul, ca voi fi inconstienta si ca s-ar putea sa nu reusesc sa ma mai trezesc. De aceea ar fi bine sa-mi iau la revedere de la cei dragi” povesteste tanara.

Mirriam si-a sunat parintii si au vorbit prin teleconferinta timp de 2 minute,  doctorul l-a sunat pe sot, care in acel moment era acasa impreuna cu fiul lor mai mare, Yusuf, in varsta de doar 1 an.

Nici n-am apucat sa vorbesc cu sotul meu sau cu fiul meu. Eu niciodata n-am stat departe de copilul meu nici macar pentru o noapte” spune ea.

Pe 18 ianuarie, Mirriam a nascut o fetita care cantarea doar 1, 17 kg, iar cel mai fascinant lucru este ca a doua zi dupa interventie, tanara s-a trezit din coma.

“Habar n-aveam ce mi s-a intamplat. M-am trezit, am vazut ca nu mai aveam burta de gravida si ca aveam dureri mari”, a spus femeia. Timp de o saptamana proaspata mama nu a putut sa-si vada bebelusul, dar asistentele si doctorii ii faceau poze si filmulete micutei si le aratau lui Mirriam.

Dupa opt saptamani petrecute in spital, Mirriam este in prezent acasa, impreuna cu fetita ei, carei i-a pus numele Khadija. Micuta are acum 3 luni si jumatate, este sanatoasa si cantareste aproapte 4 kilograme.