Budai: Legea Adoptiilor sa fie aprobata in consens, dupa dezbateri

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, sustine ca si-ar dori ca Legea Adoptiilor sa fie adoptata in consens, dupa dezbateri publice repetate, intrucat este vorba de copiii Romaniei, nu despre mutarea unei cladiri sau alte decizii administrative.

Citeste si Dezvoltarea copilului poate fi afectata daca acesta locuieste langa soselele principale

Marius Budai a declarat la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa ca vor avea loc dezbateri pe Legea Adoptiilor unde toti interesati – societatea civila, autoritati, sa isi spuna punctul de vedere transparent, iar opinia publica sa aiba reactii.

„Avem in Parlament, acum, Legea Adoptiilor si decizia trebuie luata intr-un consens national iar dezbaterile trebuie sa fie transparente. Din discutiile pe care le-am avut cu Comisia de munca din Camera Deputatilor, se vor organiza dezbateri unde toti interesati – societatea civila, autoritati, sa isi spuna punctul de vedere transparent, iar opinia publica sa aiba reactii. Sa vedem ce se va decide, e un subiect sensibil, e o chestiune pe care nu o poti decide intr-o zi, cred ca trebuie dezbateri repetate si sa fie publice. Mi-as dori ca legea sa fie aprobata cand toate ideile sunt impartasite si s-a ajuns la un consens. Nu este o chestiune pe care sa o decizi in cateva zile ci trebuie dezbatuta de toti factorii astfel incat sa voteze in cunostinta de cauza. E vorba de copiii Romaniei, nu de transferul unei cladiri sau despre o decizie administrativa. E o chestiune sensibila si trebuie ca toate parerile sa fie ascultate”, a spus Budai.

Ministrul Muncii a avut la Cluj-Napoca, intalniri cu sindicatele, cu asociatiile varstnicilor si cu reprezentantii institutiilor din subordinea Ministerului Muncii.

Vezi si De ce este important sa lasi copilul sportiv sa fie dezamagit?

Sursa: Mediafax