Cauti carti pentru copii? Hai la Gaudeamus 2019, la editura Cartea Copiilor

Editura Cartea Copiilor isi asteapta cu drag prietenii si cititorii la targul de carte Gaudeamus, care a inceput astazi, 20 noiembrie, si dureaza pana duminica, 24 noiembrie 2019, in pavilionul B2 al Romexpo, intre orele 10:00 si 20:00. Toate titlurile Cartea Copiilor disponibile la Gaudeamus vor avea reduceri de 25-30%. Afla aici care sunt noutatile pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2019:

Citeste si: Vrei sa-ti spun o poveste?

  • „Loc la voi pe maturoi” de Julia Donaldson, cu ilustratii de Axel Scheffler: O vrajitoare si pisica ei zboara fara grija pe matura. Dar vantul incepe sa bata mai tare, a furtuna, iar vrajitoarea isi pierde palaria, funda, ba chiar si bagheta magica. Noroc cu un catel, o pasare si un broscoi care o ajuta sa le gaseasca. Ca rasplata, nu vor decat sa zboare si ei putin cu matura cea nazdravana. Dar oare va fi loc pentru toti?
  • „Gon, puiul de vulpe” de Niimi Nankichi, cu ilustratii de Kuroi Ken: Povestea lui Gon, puiul de vulpe orfan, da nastere unor emotii intense in sufletul copiilor, dar si unor intrebari esentiale despre viata. Cat de bine ii intelegem pe ceilalti? Cat de bine ne inteleg ceilalti pe noi? Putem gresi fara sa vrem? Ne putem repara intotdeauna greselile? Ce inseamna sa fii bun?
  • „Lupul cel Mare si Lupul cel Mic. Frunza care nu voia sa cada” de Nadine Brun-Cosme, cu ilustratii de Olivier Tallec: Sus in varful copacului se afla o frunza mica de tot. Lupul cel Mic isi doreste foarte tare s-o priveasca de aproape, s-o mangaie, ba chiar s-o manance. Cum sa ajungi la o frunzulita care nu vrea sa cada singura din copac?
  • „Dovleacul familiei Soricel” de Kazuo Iwamura: In familia Soricel, bunicul stie foarte multe lucruri, ca orice bunic. Stie, de pilda, ca o samanta de dovleac, asa mica si neinsemnata cum pare, este de fapt plina de viata si se poate dovedi foarte folositoare. Dar cum anume?
  • „Gandurile unei broscute” de Kazuo Iwamura: Multi copii se viseaza supereroi, atrasi de tot felul de puteri neobisnuite ale acestora si de aventurile lor pline de actiune si suspans. Insa nu cumva exista si in lumea reala o superputere pe care oricine o are, dar de care cei mai multi dintre noi, fie copii, fie adulti, uitam in viata de zi cu zi? Gandirea, cea mai impresionanta capacitate a omului, este adevarata noastra superputere.
  • „Ultima calatorie. Doctorul Korczak si copiii sai” de Irène Cohen-Janca, cu ilustratii de Maurizio A.C. Quarello: In primele decenii ale involburatului secol XX, in Polonia, pediatrul si educatorul Janusz Korczak s-a ocupat de mii de copii saraci si fara familie, evrei, dar nu numai. Astfel s-a nascut o experienta pedagogica extraordinara, care a continuat intre zidurile ghetoului din Varsovia, experienta prin intermediul careia copiii, actori ai propriei lor educatii, s-au construit pe ei insisi.
  • „Poti sa fluieri, Johanna” de Ulf Stark cu ilustratii de Anna Höglund: E grozav sa ai un bunic, ii povesteste Ulf prietenului sau, Berra, in timp ce se joaca impreuna intr-un orasel oarecare din Suedia zilelor noastre. Dar Berra n-are bunic. Cum sa faca sa aiba si el unul? Prietenul sau, Ulf, are o idee: uite, la caminul de batrani din oras trebuie sa fie o multime de bunici. De ce sa nu mearga Berra maine sa-si aleaga unul?
  • „Miffy merge la bunici. Carte cu puzzle” de Dick Bruna: Miffy merge sa stea cateva zile la bunici. Vine si ursuletul, bineinteles. Va fi grozav! Aceasta carte contine 6 puzzle-uri ordonate dupa dificultate: 2 puzzle-uri de 4 piese, 2 de 6 piese si 2 de 9 piese.
  • „Din cap pana in picioare” de Eric Carle: O carte plina de culoare si energie, care-i indeamna pe copii sa-si miste capul, mainile sau picioarele, ori sa sara, sa se aplece, sa se rasuceasca – la fel cum face, pe fiecare pagina, cate un animal des intalnit in universul lui Eric Carle: pisica, maimuta, crocodilul, gorila, elefantul si multe altele.
  • „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?” de Bill Martin Jr., cu ilustratii de Eric Carle: Cu ilustratii calde, exuberante si cu un text amuzant si ritmat, „Ursule brun” este o carte care invita copiii de varste mici sa se joace si sa se familiarizeze cu primele notiuni despre culori si cateva animale foarte cunoscute. Datorita structurii sale repetitive si dinamice, este o carte-jucarie foarte potrivita pentru numeroase activitati si jocuri atat acasa, cat si la gradinita sau scoala.

In standul sau, editura Cartea Copiilor va organiza sambata, 23 noiembrie, doua sesiuni de lectura susţinute de poetul si traducatorul Florin Bican:

  • Ora 13:00-14:00: „Loc la voi pe maturoi” si „O casa mai mica decat o cutie”;
  • Ora 15:00-16:00: „Lupul cel Mare si Lupul cel Mic. Frunza care nu voia sa cada” si „Un dar de Craciun pentru Horatiu Chifteluta”.

Ca la fiecare editie a targului, si anul acesta vizitatorii vor putea participa la o tombola la care vor avea sansa de a castiga unul dintre cele cinci premii a cate trei carti, la alegere. Desemnarea castigatorilor va avea loc la sfarsitul targului, duminica, 24 noiembrie, iar premiile vor fi expediate gratuit in zilele urmatoare.

Citeste si: Iata de ce este important sa-i citesti unui toddler