Centru E.G.A.L. pentru copiii defavorizati

Pentru copiii defavorizati normalitatea inseamna sa se culce flamanzi. Sa invete sau sa citeasca in intuneric. Sa se joace fara jucarii. Pentru acesti copii nevoiasi, Crucea Rosie Romana a inaugurat cel de-al patrulea Centru EGAL, in localitatea Babadag din judetul Tulcea.

Vezi si Meditatii gratuite la Crucea Rosie

In prezent, 52,2% dintre copiii din Romania traiesc in risc de saracie sau excluziune sociala; 29% dintre copiii din Romania sufera de privatiuni materiale severe; sute de mii de copii traiesc, in fiecare zi, cu senzatia de foame continua si isi ignora stomacul gol in timpul orelor de curs; 18% dintre elevi renunta la studii, in fiecare an, pierzand  şansele unei integrari sanatoase in societate.

Crucea Rosie

 

25 de copii, tineri si parintii acestora  vor beneficia zilnic, pe parcursul anului scolar 2019 – 2020  de masa calda, ajutor la teme si sesiuni de dezvoltare a abilitatilor in diverse domenii, in functie de varsta. Toate cheltuielile de functionare ale Centrului EGAL Babadag sunt sustinute de Auchan Retail Romania care a donat Crucii Rosii Romane suma de 139 707 lei. Aceasta donatie reprezinta 2% din totalul sumelor incasate de Auchan  prin vanzarea produselor OneTwoFun in luna noiembrie si decembrie 2018, in toata reteaua de Hipermarket-uri AUCHAN din tara.

In anul 2014, Crucea Rosie Romana a pus bazele a trei centre de zi in trei dintre cele mai sarace zone din tara: Botosani, Craiova si Lupeni. Timp de cinci ani 479 de copii au primit zilnic o masa calda si ajutor la teme, 1705 de persoane (tineri si adulti) au beneficiat de sesiuni de dezvoltare a abilitatilor de viata, 120 de copii au participat pentru prima data intr-o tabara scolara.

Proiectul a avut un impact major in viata beneficiarilor. Majoritatea acestor copiii au avut, pentru prima data, acces la apa calda curenta, conditii de igiena decente, au invatat sa manance doua feluri de mancare la o masa, au invatat sa-si imagineze propriul viitor, sa comunice, sa fie activi si sa-si ofere la randul lor contributia in cadrul Centrului EGAL. Parintii acestor copii simt ca au copiii protejati si supravegheati, timp in care ei pot desfasura alte activitati in beneficiul familiei. Parintii analfabeti nu se mai simt neputinciosi confruntati cu temele scolare ale copiilor. In tot acest timp, prezenta la scoala si rezultatele scolare ale copiilor beneficiari s-au imbunatatit considerabil.

Masa calda pentru copii

,,Putem spune ca am redat copilaria acestor copii si am oferit speranta unor parinti care nu-si imaginau ca vor iesi vreodata din cercul vicios al saraciei”, a spus Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Vezi si Consultatii stomatologice gratuite oferite de Colgate si Crucea Rosie in 5 orase din Romania