Copiii cu varste mai mici de 10 ani produc mai multi anticopi impotriva COVID-19

Copiii cu varste mai mici de 10 ani, produc mai multi anticorpi dupa infectarea cu COVID-19, in comparatie cu adolescentii si cu adultii, potrivit unui studiu, relateaza AFP, scrie France24.com.

Studiul a fost facut de Weill Cornel Medicine si publicat in Journal of the American Medical Association si poate ajuta sa se gaseasca raspunsul la intrebarea: “De ce copiii sunt mai putin afectati de simptomele acestui virus sau forme mai usoare?”

Cercetatorii au examinat aproape 32.000 de teste serologice, efectuate in New York, in perioada aprilie-august 2020, pentru a vedea nivelul de anticorpi in sange.

Potrivit rezultatelor, nivelul mediu de anticorpi IgG s-a dovedit a fi de doua ori mai mare la copiii din grupa de varsta 1-10 ani decat in randul adolescentilor (11-18 ani), care, la randul lor, aveau un nivel de doua ori mai ridicat de anticorpi decat tinerii adultii (19-24 ani).

“Rezultatele noastre arata ca diferentele de manifestari clinice ale infectiei COVID-19 la pacientii minori, in comparatie cu cele observate la pacientii adulti, ar putea sa se datoreze, partial, unui raspuns imunitar legat de varsta”, au spus autorii studiului.

Un studiu aparut recent in publicatia Nature a spus ca cei mici se apara mai bine impotriva COVID-19 gratie unui mai bun raspuns imunitar innascut, care intervine in prima linie de lupta cu infectiile si care actioneaza inaintea imunitatii dobandite pe parcursul vietii.