Copiii internati la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti au primit o donatie de carti in campania „Daruieste o lume de basm”

Copiii de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” au sansa de a uita un pic de suferinte cu ajutorul cartilor donate de Asociatia EMOVERE si Asociatia KinetoBebe si partenerii lor. Initiativa face parte din campania „Daruieste o lume de basm”, care a creat pana acum 20 de astfel de biblioteci sociale in spitale, gradinite, scoli sau in centre sociale, unde copiii nu au acces la carti.

Proiectul „Daruieste o lume de basm” este o initiativa lansata in decembrie 2018, care promoveaza generozitatea si placerea de a citi. Cartile care ajung in astfel de biblioteci sociale sunt adunate prin donatiile parintilor si copiilor generosi, dar si cu sprijinul editurilor partenere. Un nou partener foarte implicat in campanie este Editura Bookzone, care se alatura celor care au sprijinit intiativa in ultimii ani: Itsy Bitsy FM, 4 Colours si Opera Comica pentru Copii.

Am fost impresionati de povestile din spitalele pentru copii, unde adesea ajung micuti care nu au vazut nicodata o carte sau nu au pus mana pe o culoare. Pentru ca sunt sectii unde ei stau multe zile in tratament si nu au acces la nicio bucurie am ales sa facem a 20-a donatie “Daruieste o lume de basm” la acest mare spital, unde vin atat de multi copii pentru vindecare.” declara Monica Popescu, initiatoarea campaniei si Raluca Chisu fondatoarea KinetoBebe.

In proiectul „Daruieste o lume de basm” Asociatia Kineto Bebe si Asociatia EMOVERE au creat pana acum 20 de biblioteci sociale la: scoala de la Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centrul Generatii coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni, la Casa Buna din Ferentari, la Boghesti Vrancea, la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti, la Spitalul de psihiatrie „Eftimie Diamandescu, la Primaria din comuna Gradinari, la centrul Centrul educational social Sfintii Petru si Pavel din Medgidia, la Liceul Iordache Zosima, scoala din satul Tariceni si la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Pentru a continua campania si a face mai multe biblioteci sociale pentru copii va invitam sa donati carti in stare buna in oricare dintre centrele de colectare din Bucuresti:

  1. Centrul KinetoBebe Mosilor

Calea Mosilor nr. 158, etaj 6, sector 2

  1. Centrul KinetoBebe Nord

Str. Intrarea Gheorghe Simionescu nr. 5, etaj 4, sector 1

  1. Centrul KinetoBebe Sud – Soseaua Oltenitei nr. 87-99, etaj 3, sector 4