Copiii strang bani pentru achizitionarea primului avion medical din Romania

Copiii au suflete frumoase si cred cu tarie ca visele se pot transforma in realitate, de aceea si-au unit fortele si isi doresc achizitionarea primului avion medical din Romania.

Amalia (8 ani), Edward (4 ani), Natalia (9 ani), Ilinca (10 ani), Sabina (8 ani), Maia (12 ani) si Matei (14 ani) cred in Mos Craciun, in unicorni si in Asociatia „Blondie”. Mai exact, in proiectul acesteia de a cumpara prima ambulanta aeriana din Romania. Costul acesteia si cel de operare in primul an se ridica la doua milioane de euro.

Citeste si: Adelina Toncean: ,,Copiii, bolnavi sau nu, infloresc cand sunt iubiti”

Adelina Toncean, fondatoarea Asociatiei BLONDIE

Ne-am propus sa luam un avion medical intr-o tara in care nu exista ambulanta aeriana. Noi ne-am pus visul pe hold, fiind ocupati cu zborurile pentru copii in stare terminala, dar cei mici au crezut in acest vis si intr-o zi ne-am trezit cu ei la poarta si cu donatii de cateva sute de lei, pe care ii stransesera vanzand limonada, din alocatii si prin alte metode originale. «Noi vrem sa luam un avion si vrem mai multi copii si adulti alaturi de noi», ne-au spus cei mici. Incepand de azi, vor prezenta in cadrul unui program de stiri pe care l-au conceput ce au facut in fiecare saptamana pentru a cumpara un avion”, a povestit Adelina Toncean, fondatoarea Asociatiei „Blondie”.

M-am gandit sa facem un stand de limonada in piata si am strans bani asa. La inceput nu a fost multa lume, apoi s-a facut o coada maaare (…) Eu cred in unicorni, Zana Maseluta si Mos Craciun. Am donat pentru Asociatia „Blondie” si banii de la Zana Maseluta, am renuntat la bicicleta pe care voiam sa mi-o iau din ei. Vom continua sa strangem bani vanzand limonada, doar ca acum la sticla in loc de limonada la pahar”, spune Amalia. Sabina va strange bani vanzand bijuteriile create de ea, iar Matei, gatind una din retetele lui speciale de paste. Natalia si-a donat alocatia Asociatiei „Blondie” si face salam de biscuiti in forma de mici avioane, pe care il va vinde pentru a strange mai multe fonduri. Sabina isi doreste ca si alti copii sa se alature initiativei lor. Si deja are noi colegi – o alta fetita, Smaranda, s-a oferit sa-si vanda desenele pentru a colecta donatii.

In plus, cei mici au lansat un Ghidul Ideilor, disponibil pe pagina lor de Facebook, in care au adunat initiativele lor de pana acum pentru a strange fonduri pentru Asociatia „Blondie”: pahare pictate manual, licitatia jucariilor si crearea de decoratiuni de Craciun, printre multe altele.

Dupa izbucnirea pandemiei de coronavirus, Asociatia „Blondie” a inceput sa transporte, cu avioane inchiriate, copiii ramasi blocati in spitale din Europa din cauza suspendarii curselor aeriene de linie. Primul zbor a fost in data de 27 martie, din Milano, iar, ulterior, asociatia a dus cu avionul in strainatate copii care aveau nevoie de interventii medicale urgente, ce nu puteau fi facute in Romania. Pana in prezent au fost efectuate 24 de curse aeriene.

 Pentru a-si continua misiunea, Asociatia “Blondie” face apel la solidaritate si generozitate, donatiile fiind esentiale pentru a transporta in strainatate cat mai multi copii ca sa le salveze viata.

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI

RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO