Copil-geniu: un băiat de 11 ani a obținut scorul de 162 la un test Mensa și intră în categoria celor mai deștepți oameni din lume

Un copil de 11 ani din Leeds, Marea Britanie, a obținut cel mai mare punctaj posibil la un test Mensa, care testează cei mai deştepti oameni din lume. Îl cheamă Yusuf Shah, are 11 ani și a obţinut un scor de 162, cel mai mare posibil la un astfel de test pentru persoanele sub 18 ani, întrecându-i astfel pe Albert Einstein* și Stephen Hawking, despre care se spune că aveau scorul de 160, potrivit mirror.co.uk.

Yusuf (fotoliu, centru), alături de părinți și cei doi frățiori mai mici.

Băiatul a declarat că s-a înscris la test după ce colegii săi de la școală i-au spus mereu că este foarte inteligent și de aceea a vrut să se testeze.

”Toți îmi spuneau la școală că sunt foarte inteligent și mi-am dorit să văd dacă fac parte din cei 2% din toată lumea care fac acest test și au rezultate mari. Este ceva special pentru mine, ca să am acest certificat” a spus Yusuf, care nu s-a lăsat deloc intimidat de faptul că în camera în care a dat testul erau mai mulți adulți prezenți care îl urmăreau.

În prezent, băiatul este în clasa a VI-a, îi place să facă orice îi stimulează creierul, iar când nu învață, face sudoku și rezolvă cuburi Rubik. Își dorește ca în viitor să învețe la Cambridge sau Oxford.

Băiatul mai are două frățiori mai mici, Zaki și Khalid.

Tot în categoria celor mai deștepți oameni din lume au mai intrat și Adhara Pérez Sánchez (în 2021), care avea 9 ani când a susținut testul și care are autism, la fel ca și Kevin Sweeney (11 ani), care a fost testat în această vară și care tot are autism.

*Einstein nu a dat niciodată oficial testul, dar se consideră că avea un IQ de 160.