COVID-19: China este prima tara care se pregateste sa vacineze copiii de peste 3 ani

China este prima tara care se pregateste sa vaccineze anti-COVID-19 copiii cu varste de peste trei ani, potrivit anuntului oferit de laboratorul farmaceutic chinez Sinovac.

China este tara unde au aparut primele cazuri de coronavirus, iar pana in prezent a administrat aproximativ 800 de milioane de doze de vaccin, doar adultilor de peste 18 ani.

Beijingul, care a eradicat practic epidemia de pe solul sau din mai 2020, spera sa vaccineze cel putin 70% din populatia sa pana la sfarsitul anului, sau aproximativ un miliard de locuitori, potrivit Agerpres.

“Vaccinul Sinovac a fost aprobat, in ultimele zile, in vederea vaccinarii persoanelor cu varsta cuprinsa intre trei si 17 ani” a spus un purtator de cuvant de la laboratorul farmaceutic Sinovac, mentionand ca laboratorul si-a finalizat studiile clinice pe copii si adolescenti, iar rezultatele acestora vor fi publicate in revista britanica The Lancet.

Vaccinul se numeste Coronovac si necesita administrarea a doua doze.

In China sunt 3 vaccinuri aprobate pentru adulti (Sinovac, Sinopharm si Cansino Biologics).

Pana in prezent, Uniunea Europeana, Statele Unite si Regatul Unit au aprobat utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech la copii, incepand cu varsta de 12 ani.