COVID-19: Vaccinul Pfizer a fost autorizat in SUA pentru copiii cu varste intre 12-15 ani

Autorizarea vaccinului impotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a fost extinsa la adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani in Statele Unite, potrivit Agerpres. Acesta este „un pas important in lupta impotriva pandemiei de COVID-19” a spus Janet Woodcock, seful interimar al Federatiei Americane pentru Medicamente (FDA).

Vaccinul era autorizat pana acum in urgenta pentru persoanele cu varsta de 16 ani si peste. Pe viitor, poate fi administrat mai multor milioane de adolescenti, in doua doze, cu aceeasi concentratie ca si vaccinul pentru adulti.

„Parintii si tutorii pot fi siguri ca Agentia a efectuat o analiza riguroasa si detaliata a tuturor datelor disponibile”, a spus reprezentanta FDA.

Canada a devenit miercuri prima tara care a autorizat vaccinul pentru aceasta grupa de varsta. De asemenea, Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) studiaza in prezent extinderea vaccinului Pfizer pentru adolescenti.

Saptamana trecuta, presedintele american Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinarii tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA.

„Vom fi gata sa actionam imediat”, a spus el.

Circa 20.000 de farmacii vor fi astfel in masura sa poata vaccina adolescentii in zilele urmatoare, iar doze vor fi trimise ulterior pediatrilor, a precizat liderul de la Casa Alba.

In prezent sunt autorizate alte doua vaccinuri in Statele Unite, cele de la Moderna si Johnson & Johnson, ambele cu incepere de la 18 ani.