De astazi se pot vaccina anti-COVID si copiii de 12 ani si peste

De astazi, 2 iunie 2021 se pot vaccina anti-COVID si copiii de 12 ani si peste, potrivit anuntului facut de RoVaccinare.

„Platforma de programare a fost optimizata si permite programarea copiilor cu varsta de 12 ani si peste prin contul parintilor. Schema de vaccinare si modalitatile de programare sunt la fel ca la populatia adulta. Este obligatorie acordarea consimtamantului informat de catre parinti sau de catre tutorele legal”, spun reprezentantii RoVaccinare.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu varsta de 12 ani si peste 12 ani este cel produs de BioNTech Pfizer, despre care studiile efectuate arata un profil de siguranta si o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximal, potrivit aceleasi surse.

In grupul copiilor care au fost vaccinati nu s-au inregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinati.

Parintii isi vor putea program copiii din contul lor de pe platforma de vaccinare. Schema de vaccinare este aceeasi ca si la adulti, intre prima sic ea de-a doua doza se va respecta un interval de 21 de zile.

Reamintim ca vaccinul Pfizer este primul care a primit unda verde (pe 28 mai) din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) pentru categoria de varsta 12-15 ani.