De luni, 17 mai, elevii din localitatile in care rata de infectare este sub 1 la mie vor putea reveni la scoala

De luni, 17 mai, elevii din localitatile din Romania in care rata de infectare este sub 1 la mie vor putea reveni fizic la scoala. Este vorba despre elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a si a XI-a.

Potrivit ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, purtarea mastii de protectie nu va mai fi obligatorie in curtile unitatilor de invatamant, dar ca decalarea pauzelor va fi pastrata in continuare, pentru a fi evitate aglomerarile.

“Nu mai avem nicio localitate carantinata, dar scenariul rosu se aplica claselor cu cazuri confirmate” a declarat ministrul Educatiei la Digi24.

Amintim ca, incepand cu 15 mai portul mastii nu mai este necesar in spatii libere, dar ca in centre comerciale, spatii comune aglomerate si in mijloacele de transport in comun masca va fi folosita in continuare.

Circulatia in localitati si in afara acestora este permisa 24 de ore pe zi, fara nicio ingradire, iar magazinele si spatiile comerciale se redeschid in regim normal.

„In interior vom avea de asemenea relaxari care incep, majoritatea, din 1 iunie, cand va creste capacitatea de cazare, capacitatea de servire in restaurante”, a mai spus Iohannis despre prima etapa de relaxare a restrictiilor.