Directorul unei clinici de fertilizare este tatal a 49 de copii nascuti prin FIV

Testele ADN arata ca Jan Karbaat, directorul unei clinici de fertilizare din Olanda, care a murit in 2017, si-a folosit sperma, in loc de cea a donatorilor, devenind tatal biologic a 49 de copii nascuti prin fertilizarea in vitro.

Vezi si Povestea emotionanta si reala despre o fertilizare in vitro de succes

Potrivit www.theguardian.com, Jan Karbaat, care a murit in 2017, este tatal biologic a 49 de copii nascuti dupa ce femeile au vizitat clinica sa de la Rotterdam. Barbatul a folosit, pentru procedurile de fertilizare in vitro, propria sperma, in locul donatorilor, anunta Defense for Children, organizatie care se ocupa de protejarea drepturilor parintilor si copiilor nascuti in clinica medicului.

Rezultatele testelor ADN efectuate la un spital din orasul sud-estic Nijmegen au aratat ca 49 de copii sunt descendenti directi ai doctorului Karbaat.

,,Rezultatele confirma suspiciunile potrivit carora Karbaat a folosit propria sperma in clinica”, au mentionat reprezentantii Defence for Children.

Cazul controversat a devenit public, dupa ce o instanta olandeza a decis in februarie ca rezultatele testului ADN ale lui Karbaat ar trebui puse la dispozitia parintilor si copiilor pentru a-si face propriile comparatii.

Inainte de moartea sa, Karbaat a recunoscut ca a conceput cu sperma sa 60 de copii. Clinica a fost inchisa in anul 2009, pe fondul unor nereguli.

Vezi si Al doilea program de fertilizare in vitro finantat de Primaria din Bucuresti

Sursa: Mediafax