Doi copii, luati de Protectia Copilului, parintii internati in spital cu COVID-19

Doi copii, in varsta de 2 si 12 ani, au fost preluati de reprezentatii unui centru de plasament al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, dupa ce parintii acestora si doi frati au fost testati pozitiv cu COVID-19 si se afla internati la Spitalul ‘Matei Bals’ din Capitala.

„In seara zilei de 28 martie 2020, la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, au fost preluati 2 dintre cei 4 copii minori ai familiei internate la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Matei Bals” din capitala, dupa ce aceasta familie, formata din 6 membri, s-a aflat anterior in Centrul de carantina situat in orasul Zimnicea, judetul Teleorman. Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt in varsta de 2 si 12 ani. Cei doi minori adusi intr-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioada determinata, au fost testati negativ cu COVID-19 (…)”, potrivit unui comunicat al Consiliului Judetean (CJ) Teleorman.

„Astazi, cei 2 copii raman cazati separat de restul copiilor din centru, dupa ce seara trecuta au ramas in grija unei asistente. Celor 2 copii internati cu masura de protectie la centrul de plasament li se ofera, pe toata perioada separarii de familie, asistenta medicala permanenta, sprijin psihologic de specialitate, alimentatie si toate conditiile necesare, pana la insanatosirea si externarea parintilor. In aceasta dimineata, starea de sanatate a copiilor este buna, sunt echilibrati emotional si nu exista motive de ingrijorare cu privire la adaptarea lor la noile conditii de viata, depasind cu bine momentul separarii de familie, prin care au fost nevoiti sa treaca”, se mai arata in comunicatul Consiliului Judetean Teleorman.

Surse: Digi24, Agerpres