Doua eleve din Constanta sunt castigatoare in cadrul concursului international de desene My Bright Smile

Romania are doua castigatoare la editia de anul acesta a concursului international de desene My Bright Smile™. Desenele premiate, realizate de Alesia Maria Titimeaua si Irina Maria Cocos – eleve ale Scolii gimnaziale nr. 24 „Ion Jalea” din Constanta – au fost alese de juriul de la New York si vor fi incluse in calendarul global Colgate.

Din anul 2017, tara noastra s-a aflat in fiecare an pe podiumul acestui concurs la care participa copii cu varste intre 6 si 9 ani cu desene inspirate din lectiile de igiena orala desfasurate in cadrul Programului Scolar Colgate. Anul acesta, Romania a reusit performanta obtinerii a doua premii dintre cele 12. Alesia Maria Titimeaua (7 ani) si Irina Maria Cocos (6 ani) au fost rasplatite, fiecare, cu cate o bursa Colgate My Bright Smile™ in valoare de 250 de dolari, iar clasele din care cele doua fetite fac parte cu cate o bursa de 500 de dolari.

”Imi place sa pictez si sa zambesc, imi plac culorile si sunetul valurilor marii”, marturiseste Alesia, al carei talent a fost recunoscut si cu ocazia altor competitii de desen.

”Recunoasterea internationala primita este o realizare pentru noi. Atunci cand parintii se implica in educatia copiilor, cei mici au mai multe sanse pe viitor”, spune George Titimeaua, tatal micutei artiste.

Bucuria succesului este impartasita si de invatatoarea Alesiei, Diana Tanase: „Este o bucurie si o satisfactie extraordinara sa vedem rezultatele activitatilor noastre. Noi, dascalii, ne dorim ca elevii nostri sa aiba cunostintele si abilitatile necesare pentru viata, iar educatia dentara este un element important pentru o viata implinita.”

Cealalta castigatoare a concursului, Irina, care in afara de desen mai este pasionata de muzica si de dans, i-a facut pe parinti si pe invatatoarea ei sa fie mandri de ea.

„Sunt mandra si fericita pentru rezultatele Irinei. Recunoasterea internationala a talentului ei ne face sa ne implicam tot mai mult in activitatile artistice, iar ei ii da curaj sa exerseze cat mai mult”, a spus Adina Cocos, mama Irinei.

Anul acesta, lectii de sanatate orala pentru inca 300.000 de copii

Programul Scolar Colgate este desfasurat in tara noastra din 1993, iar din 2015 este in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si cu sprijinul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatrica din Romania. Anul acesta, programul are in vedere un numar de 300.000 de elevi, iar in primavara a ajuns deja la 100.000 de copii din 13 judete (Timis, Salaj, Gorj, Valcea, Mures, Brasov, Dambovita, Teleorman, Buzau, Calarasi, Ialomita, Iasi si Vaslui).

Astfel, cei 300.000 de copii vor primi in 2021 lectii de sanatate orala de la voluntarii Crucii Rosii Romane, care ii vor invata cum sa se spele corect pe dinti si cum sa aiba grija de sanatatea acestora, cat de importanta este schimbarea periodica a periutei dentare, dar si vizita la medicul stomatolog. Dupa fiecare lectie, copiii si parintii lor primesc din partea Colgate Romania produse pentru ingrijirea dintilor, un pliant cu sfaturi si un calendar in care sa bifeze, dimineata si seara, ca s-au spalat impreuna pe dinti.

„Educatia pentru sanatate orala inceputa la scoala trebuie sa continue si acasa. Implicarea parintilor si exemplul personal sunt la fel de importante ca si informatiile primite de elevi in clasa. De aceea, salutam initiativa Crucii Rosii Romane care, in colaborare cu Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania si cu suportul Colgate, au initiat grupul de educatie «DINTI si parinti»”, a subliniat si Zoia Ghita, cadru didactic, invatatoarea Irinei Maria Cocos, una dintre cele doua castigatoare ale concursului international de desene My Bright Smile™.

Dinti si parinti, grup de educatie stomatologica pentru toata familia

„DINTI si parinti” este un proiect care face parte din Programul Scolar Colgate „Bright Smiles, Bright Future”. Acesta este un grup dedicat educatiei stomatologice pentru copii cu zambete sanatoase, lansat pe Facebook de Crucea Rosie Romana in parteneriat cu Asociatia Nationala de Stomatologie Pediatrica din Romania. Parintii sunt invitati sa se inscrie in acest grup, unde vor afla informatii despre sanatatea orala a intregii familii din materialele informative postate periodic.

Programul Scolar Colgate este parte integranta a initiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures™. Peste 50 de milioane de copii din 80 de tari au beneficiat de educatie privind igiena orala si au primit produse de ingrijire adecvate de la initierea programului in 1991, la nivel global.