Elev de clasa a 4-a, abuzat fizic și sexual de un coleg în toaleta unei școli din Capitală

Un elev de clasa a 4-a fost abuzat fizic și sexual de un coleg de clasă. Incidentul s-a petrecut la o școală din sectorul 6 din Capitală, în timpul unei ore. Tatăl băiatului agresat a reclamat la poliție respectivul caz și acum se fac cercetări penale. Parchetul Sectorului 6 coordonează cercetările, iar inspectoratul a cerut consilierea celor doi elevi, potrivit TVR.

”În timpul orei de istorie s-a cerut la toaletă. În momentul respectiv a ieșit și colegul lui după el. Băiatul a dat să iasă din toaletă, dar colegul lui l-a împins înapoi în toaletă, i-a băgât mâna în gat și l-a lovit în burtă cu picioarele. L-a obligat să stea pe vine, să-i pună mâna…”, a declarat tatăl copilului agresat.

Scena a fost surprinsă de un alt coleg, care l-a anunțat pe profesorul de istorie.

Părinții băiatului agresat susțin că atât profesorul, cât și directoarea școlii ar fi încercat să minimalizeze totul. ”Nu a luat nicio măsură. A spus că ea nu poate să facă absolut nimic și că copiii trebuie să se înțeleagă”.

Directoarea școlii a refuzat să dea vreo declarație jurnaliștilor de la TVR.

”Inspectoratul a fost înştiinţat încă de a două zi. Ulterior au fost convocaţi părinţii copiilor implicaţi. A fost convocat consiliul clasei, Consiliul de Administraţie şi s-a făcut recomandarea ca copiii implicaţi să beneficieze de consiliere psihologică. Acuzaţia este că acest incident s-a produs în toaletă. Acolo nu intră nimeni, nu ai nici camere de luat vederi. Dacă s-ar fi produs într-un spaţiu în care să poată exista supraveghere, lucrurile probabil că ar fi stat altfel”, a subliniat Larisa Gojnete, inspector școlar pentru comunicare instituțională.

După tot ce s-a întâmplat, elevul agresat refuză să mai meargă la școală, iar părinții vor să îl mute la altă înstituție de învățământ.