Elevii clasei a VIII-a intra in vacanta de vara

Elevii clasei a VIII-a intra in vacanta de vara, potrivit calendarului emis de Ministerul Educatiei. Acestia finalizeaza cursurile cu o saptamana mai devreme decat elevii din clasele ciclului prescolar, primar si gimnazial, pentru a sustine probele Evaluarii Nationale.

Citeste si Trei medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Europeana de Fizica

Anul scolar 2018-2019 este structurat astfel pentru elevii de clasa a VIII-a, intrucat ei urmeaza sa sustina Evaluarea Nationala, care va debuta in data de 18 iunie, cu proba la Limba si literatura romana. Potrivit ordinului privind structura anului scolar 2018-2019 emis de Ministerul Educatiei Nationale, pentru clasa a VIII-a, anul scolar insumeaza 33 de saptamani de cursuri si se incheie vineri, 7 iunie 2019.

Elevii clasei terminale din ciclul gimnazial intra mai devreme in vacanta, deoarece ei urmeaza sa sustina, in luna iunie, probele Evaluarii Nationala. Potrivit calendarului de examene emis de Ministerul Educatiei Nationale, evaluarea va debuta cu proba la Limba si literatura romana, care va fi sustinuta de catre elevi in data de 18 iunie. Ea va fi urmata de proba la Matematica, pe care elevii o vor sustine in 20 iunie si Limba si literatura materna, in 21 iunie.

Afisarea primelor rezultate, respectiv a celor de dinaintea depunerii constetatiilor va fi facuta in 25 iunie, potrivit datelor Ministerului Educatiei Nationale. Tot atunci, elevii care sunt nemultumiti de note vor putea depune contestatii.

Vezi si Time-out-ul in disciplinarea copilului: este metoda gresit folosita?

Sursa: Mediafax