Elevii din Bucuresti, transportati cu microbuzele la scoala

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat la o intalnire cu primarii, ca vrea sa implementeze un proiect prin care elevii din Bucuresti sa fie transportati la scoala cu microbuzele. Deocamdata, proiectul este pilot si va functiona in prima faza la Scoala 195.

Vezi si Autobuze care transporta copiii la scoala, si in Ploiesti

„Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a-l finaliza la scoala 195 din Sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi. E una dintre cele mai mari scoli din tara, nu doar din Capitala si unde o pondere importanta o reprezinta elevii care nu vin din zona, deci nu vin din cartierele care apartin de Sectorul 3. Sa punem la dispozitie din partea Primariei generale un numar suficient de microbuze scolare – cu acceptul parintilor, fireste -, astfel incat in fiecare dimineata si dupa-amiaza sa nu se mai adune mii de masini pe o straduta ingusta dintr-un cartier din Bucuresti”, a declarat Gabriela Firea, la Adunarea Asociatiei Municipiilor.

Gabriela Firea i-a solicitat, astfel, ministrului Educatiei, care a fost prezent la acelasi eveniment, sprijinul pentru acest proiect.

„Rugamintea la doamna ministru era de a ne sprijini in implementarea acestui proiect, pentru ca va marturisesc ca exista o reticenta. Va dati seama ca suntem si noi parinti si nu ne gandim sa-i fortam pe copiii parintilor care sunt mai mici, sa spunem de clasa zero sau clasa intai”, a declarat Firea, care a mai precizat ca vrea sa implementeze acest proiect la cat mai multe scoli.

In replica, ministrul Educatiei i-a transmis edilului general ca va sprijini acest proiect.

Elevii din Ploiesti care invata la scolile centrale vor avea doua autobuze pentru transportul lor de acasa la scoala si retur, dupa ce Primaria municipiului a anuntat ca va demara un proiect de anul viitor. La Cluj-Napoca, un astfel de proiect a fost implementat la inceputul anului scolar.

Citeste si: Zece autobuze noi pentru transportul elevilor in Cluj-Napoca

Sursa: Mediafax