Elevii si prescolarii intra in vacanta de primavara

Elevii din invatamantul preuniversitar si prescolarii intra in vacanta de primavara, urmand a reveni pe 6 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Vacanta de primavara este programata intre 20 aprilie si 5 mai 2019.

Vezi si Ce mancam cand plecam in vacanta cu cei mici

Urmatoarea vacanta a elevilor este cea de vara, care incepe pe 15 iunie si se incheie pe 15 septembrie 2019. Suplimentar, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar beneficiaza de vacanta in saptamana 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar se incheie in data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 7 iunie 2019.

Programul national „Scoala altfel” are o durata de 5 zile consecutive lucratoare in timpul anului scolar si poate fi derulat in perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificari ce ramane la decizia scolilor.

Unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internationala a educatiei si ziua de 5 iunie – Ziua invatatorului, in masura in care, prin contractul colectiv de munca aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucratoare.

Citeste si Sfaturi pentru vacanta de la dr. Iolanda Vivisenco, pediatru la Centrul Medical Medsana

Sursa: Mediafax