Fete in pericol sa cada intr-o cariera abandonata, salvate de pompieri

Doua fete au fost in pericol sa cada intr-o cariera abandonata, ce avea o adancime de aproximativ 100 de metri, dar au fost salvate, dupa o misiune dificila, de pompierii tulceni. Adolescentele, in varsta de 15 ani, s-au ratacit pe dealul Bididia, din Tulcea.

Citeste si Bacalaureat mai usor pentru liceele tehnologice si digitalizarea invatamantului

Pompierii tulceni au fost solicitati sa intervina in zona dealului Bididia, de la marginea municipiului Tulcea, dupa ce o femeie a anuntat la 112 ca fiica ei si prietena acesteia, ambele in varsta de 15 ani, s-au ratacit.

Dupa cateva minute, una dintre cele doua fete a apelat ea insasi numarul de urgenta, cerand ajutor. Speriata, copila i-a spus dispecerului de serviciu ca nu stie unde se afla, dar a ramas in legatura cu acesta in timp ce un echipaj de pompieri s-a deplasat in zona dealului Bididia, incercand sa le gaseasca pe cele doua adolescente.

Fetele ajunsesera chiar pe marginea superioara a unei cariere abandonate, adanca de aproximativ 100 de metri, iar una dintre ele alunecase si abia reusea sa se tina sa nu cada in gol.

„Cele doua au fost intr-un tarziu vazute. Erau pe marginea carierei, care in acel loc are aproximativ 100 de metri adancime. Cea care sunase abia se mai putea tine. Autospeciala de stingere a zburat pe drumul accidentat al carierei pana in varf”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Tulcea, Florentin Daciu.

Unul dintre pompieri s-a folosit de o coarda si a coborat aproximativ 15 metri, pana la fata aflata in pericol, reusind sa o aduca in siguranta, pe marginea superioara a carierei.

„Plutonier major Iulian Arhire a coborat in rapel, cu inca o casca si un brau, si, cu ajutorul colegilor, a reusit sa o scoata pe prima, cea care era in cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua. Pozitia era dificila si nu putea sa ajunga usor la ea, mai ales pentru a o asigura”, a mai spus Florentin Daciu.

Interventia pompierilor, care a durat aproximativ o ora, a fost ingreunata din cauza vantului puternic.

Speriate, fetele au fost preluate de o ambulanta si duse la spital pentru investigatii medicale. Ele nu au putut explica, deocamdata, cum au ajuns in aceasta situatie periculoasa.

Vezi si La 6 ani un baietel cu autism este cel mai tanar student la Universitatea Oxford

Sursa: Mediafax