Fetita, luata cu mascatii din casa in care a crescut

Fetita, luata cu mascatii din casa in care a crescut. S-a intamplat in Romania, in Baia de Arama, judetul Mehedinti, acolo unde o fetita de opt ani a fost luata cu mascatii din casa in care a fost crescuta de un asistent maternal, dupa ce copila a fost infiata de o familie din America.

Vezi si Cupa „Sansa Ta”, competitie de fotbal pentru copiii din centrele de plasament

„Nici criminalii nu sunt luati cum luati fetita aceasta”, au spus localnicii.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova a dispus efectuarea unei perchezitii la locuinta asistentului maternal care s-a opus ca fetita sa mearga la cei doi soti care au infiat-o.

„Este vorba despre o fetita de opt ani, care a fost predata parintilor adoptivi, deci erau parintii fetitei, potrivit deciziei Curtii de Apel Craiova. Se fac cercetari intr-un dosar al Parchetului Curtii de Apel Craiova, pentru infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal, deocarece doamna care tinea fetita nu mai era asistent maternal si o tinea acolo fara nicio calitate si in mod ilegal. De aceea s-a facut aceasta perchezitie. S-a luat fetita si s-a predat parintilor. A fost examinata de medicii de la Medicina Legala Craiova. Parintii sunt romani, stabiliti in America. Este vorba despre o decizie a Curtii de Apel Craiova, din 2019, prin care se incuviinteaza adoptia acestei fetite in favoarea sotilor”, a declarat Tena Tulitu, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Mehedinti sustin ca nu au fost informati ca fetita va fi luata cu mascatii din casa in care a locuit de la varsta de aproximativ un an.

„Directia nu a fost informata cu privire la preluarea minorei. Noi tot ce am aflat este din spatiul public si nu ni s-a solicitat prezenta in cadrul operatiunii, nu am fost informati cu privire la preluarea minorei de astazi. Cazul este cunoscut, pentru ca, in data de 23 aprilie 2019, s-a incuviintat adoptia minorei spre o familie, persoane care au devenit parintii minorei si singurele indreptatite sa exercite drepturile si obligatiile parintesti. Noi, pana de curand, am actionat raportat la circumstantele cauzei si am luat in considerare interesul superior al copilului, adica am mai fost sa preluam copilul, cu reprezentanti din cadrul directiei, dar nu s-a preluat, pentru ca minora nu a vrut sa mearga, mai departe noi nu stim ce s-a intamplat astazi, noi nu avem informatii oficiale cu ceea ce s-a intamplat astazi. Pana in aprilie era la un asistent maternal profesionist, avea un an si cateva luni fetita cand a fost luata in asistenta maternala. Nu era infiata, era in plasament la asistent maternal profesionist”, a declarat Oana Lazar, psiholog in cadrul Biroului Adoptii si Postadoptii, din cadrul DGASPC Mehedinti.

Momentul in care mascatii au intrat in casa din Baia de Arama si au luat fetita a fost filmat de familia care a crescut-o. In imagini se observa cum copila refuza sa mearga cu oamenii legii si striga „mami, nu vreau sa plec!”.

Si vecinii au fost revoltati de aceasta situatie.

„Asa se face legea? Cu forta? Nici criminalii nu sunt luati cum luati fetita aceasta!”, le-a reprosat o femeie luptatorilor de la Serviciul pentru Actiuni Speciale.

Asistentul maternal a mai crescut o fetita pe care a avut posibilitatea sa o si infieze. Cele doua surori au fost despartite cu greu de anchetatori.

Sursa: Mediafax

Vezi si World Vision Romania: 230.000 de mese calde oferite copiilor si introducerea educatiei digitale la sate