Focar de gripa la o gradinita

Este focar de gripa la o gradinita. Noua copii si trei persoane angajate la o gradinita din Sibiu au fost diagnosticate cu gripa, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica anuntand ca s-a recomandat suspendarea activitatii unei grupe de prescolari.

Vezi si Cum il feresti de gripa pe cel mic, mai ales daca merge in comunitate?

Potrivit unui comunicat transmis de Directia de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, rezultatele de Institutul Cantacuzino din Bucuresti pentru doua probe recoltate de la copii in varsta de 3 ani sunt pozitive pentru virus gripal de tip AH3.

„In perioada 28-31 martie 2019, la Gradinita nr. 5 din Sibiu, a evoluat un episod de imbolnaviri cu suspiciune de gripa, cu 9 cazuri la copii si 3 la personal. Un singur copil cu forma medie de boala a necesitat internare, restul cazurilor fiind izolate la domiciliu. Directia de Sanatate Publica a judetului Sibiu a fost informata despre primele patru cazuri in data de 1 aprilie 2019, moment in care a fost declansata investigatia epidemiologica si au fost implementate primele masuri de control, in colaborare cu personalul medical scolar si conducerea unitatii”, se arata in comunicatul transmis de DSP Sibiu.

In cadrul anchetei epidemiologice, copiii au fost supravegheati clinic, s-au intensificat masurile de igiena in colectivitate si au fost recoltate cele doua probe care au fost confirmate cu diagnostic de gripa.

De asemenea, a fost recomandata si suspendarea activitatii a uneia dintre grupele gradinitei, unde s-au inregistrat opt dintre cele noua cazuri inregistrate la copii, pana in data de 5 aprilie 2019, potrivit sursei citate.

Citeste si Cele 3 tulpini ale virusului gripal si regulile de igiena

Sursa: Mediafax