Gabriela Firea:,,In ciuda dificultatilor financiare, nu voi opri platile pentru copii si fertilizare in vitro!”

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca nu vor fi oprite platile pentru copii si fertilizare in vitro, programe derulate de Primaria Capitalei, chiar daca municipalitatea trece printr-o perioada mai dificila din punct de vedere financiar.

Citeste si Primaria Capitalei, prin ASSMB, lanseaza programul „O sansa la viata. FIV

„In ciuda zvonurilor alarmiste si a dificultatilor financiare, NU voi opri platile lunare pentru copiii si adultii cu dizabilitati, gravide, copii nou-nascuti, fertilizare in vitro, tineri casatoriti, consultatii stomatologice pentru copii, familii monoparentale, chiria pentru victimele violentei domestice etc”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit primarului general, in ultimii trei ani, 140.000 de bucuresteni au beneficiat de sprijin financiar in valoare de 153 de milioane de euro, sume acordate de Primaria Capitalei prin Directia de Asistenta Sociala, Centrul pentru Tineret si Centrul pentru Seniori.

„174 de copii au venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro „O sansa pentru cuplurile infertile” derulat prin ASSMB. Pana in prezent, au fost depuse si aprobate 1544 de dosare in cadrul FIV 1 si FIV 2”. Am avut o intalnire de lucru cu toti coordonatorii programelor sociale si de sanatate gestionate de Primaria Capitalei prin institutiile subordonate. Astfel de intalniri periodice au loc pentru a verifica stadiul programelor si pentru a discuta din timp, acolo unde e cazul, posibile solutii pentru eventualele probleme aparute in derularea acestora”, a mai explicat primarul.

Astfel de stimulente vor fi acordate in continuare, anunta Gabriela Firea.

„Desi nu este cea mai buna perioada financiara pentru Capitala, continuam sa investim in plan social si in sanatatea bucurestenilor, sunt programe si proiecte de succes, cu o rata mare de accesare, extrem de utile pentru oameni”, a mai punctat Firea.

Sursa: Mediafax

Citeste si 415 cupluri s-au inscris in proiectul FIV