Gradinita 2.0: conferinta online despre importanta conectarii dintre educatori si parinti

Conferinta Gradinita 2.0: Conectare si empatie in educatia timpurie conferinta online despre importanta conectarii dintre educatori si parinti, va avea loc pe 22 octombrie, online, pe platforma Zoom, de la ora 16:30. Experti si lideri din domeniul educatiei precum Oana Mosoiu, Mirela Horumba si Valentina Secara vor vorbi in cadrul evenimentului. Conferinta, aflata la a treia editie, este dedicata profesorilor, educatorilor, parintilor si tuturor celor implicati in procesul educational si interesati de modul in care tehnologia poate sustine dezvoltarea educatiei si implicit a societatii in ansamblu. Organizatorul evenimentului este Kinderpedia, solutia completa de comunicare si management pentru educatie. Participarea este gratuita si inscrierea se face aici.

Educatia s-a transformat. La fel si relatia parintilor cu gradinita. Dar nevoile de informare, conectare, colaborare sunt inca acolo – poate mai puternice ca niciodata. Conferinta GRADINITA 2.0: Conectare si empatie in educatia timpurie aduce in discutie importanta implicarii parintilor in educatia copiilor si impactul major pe care il poate avea pentru dezvoltarea celor mici o colaborare stransa si consecventa intre dascali si parinti. Evenimentul puncteaza, de asemenea, rolul tehnologiei in educatia timpurie, in special in contextul actual, in care digitalizarea joaca un rol tot mai mare in educatie.

Oana Mosoiu, Mirela Horumba si Valentina Secara vor vorbi in cadrul evenimentului

GRADINITA 2.0: Conectare si Empatie in Educatia Timpurie aduce pe aceeasi scena trei experti respectati, care vor raspunde la trei mari intrebari – Ce comunicam cu familia? De ce comunicam cu familia? Cum comunicam cu familia?

Oana Mosoiu, Lector universitar, doctor in Stiintele Educatiei  Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, trainer si expert in educatie, formare si evaluare, va aborda subiectul comunicarii intre gradinita si familie, in functie de nevoile de comunicare si scenariul de invatare, precum si ce rol are tehnologia in acest proces.

Mirela Horumba, Psiholog si psihoterapeut, Antrenor de buna stare, va vorbi despre motivatia din spatele comunicarii dintre gradinita si familie, care sunt implicatiile lipsei de comunicare si ce oportunitati sau limitari are tehnologia in aceasta relatie.

Valentina Secara, Fondatoare Acorns Nurseries va prezenta modalitati de comunicare cu familia, mijloace practice prin care ii putem tine pe parinti aproape, indiferent de scenariul de invatare si in ce masura poate ajuta tehnologia in conectarea cu parintii si copiii, in functie de varsta.

Kinderpedia, solutia completa de comunicare si management pentru educatie este organizatorul conferintei. Platforma reuneste toate instrumentele administrative necesare pentru buna desfasurare a orelor la clasa. De la check-in cu QR code pentru a face prezenta elevilor, sau accesul instantaneu la orar, catalog si carnet de note, pana la predarea video la distanta si modulul de teme sau mesageria rapida, Kinderpedia furnizeaza infrastructura digitala pentru modernizarea sistemului de invatamant din Romania, precum si la nivel european. In plus, platforma ofera functii de facturare automata, management financiar si plata online a taxelor scolii, prin integrarea cu sisteme de plata electronice.

Am creat seria de evenimente Gradinita 2.0 inainte ca pandemia sa ne arunce in paradigma scolii sau gradinitei online pentru ca am inteles importanta cruciala a comunicarii intre dascal si familie, ca piloni de baza in formarea unui copil, mai ales in etapa educatiei timpurii.

Ca parinte, inteleg ca cel mai valoros dar pe care i-l pot face copilului meu este timpul petrecut impreuna. Pentru ca acest timp sa fie de calitate si cu rezultate durabile, cel mai important partener al meu este dascalul. Ca antreprenor in educatie, as vrea sa ofer cat mai multor parinti darul comunicarii cu gradinita si sansa de a contribui semnificativ la viitorul copiilor lor. a declarat Evelina Necula, Co-fondatoare Kinderpedia.