Gradinitele si scolile pot aplica pentru finantari de pana la 500.000 de euro

De la 1 martie 2019, gradinitele si scolile, dar si alte institutii publice din domeniul educatiei si cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane varstnice si copii), precum si organizatiile non-guvernamentale mici sau infiintate in 2019, pot sa aplice pentru finantari de pana la 500.000 de euro.  Start ONG este primul si singurul program de finantare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la inceput de drum.

Citeste si Protest inedit al copiilor intr-o librarie: „Da poveștilor, Nu tabletelor!”

In acest program se pot inscrie proiecte din domeniile educatie, mediu, sanatate, social si cultura si participantii pot obtine finantari de pana la 10.000 de euro fiecare. Finantarea totala acordata de Kaufland Romania pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro, prin sustinerea a peste 100 de proiecte in 2019.

Conditiile pentru eligibilitate sunt disponibile pe  www.startong.ro. Tot pe aceasta platforma trebuie inregistrate proiectele propuse pentru finantare, urmand regulamentul si indicatiile din platforma. Evaluarea proiectelor se va face de catre un juriu format de Asociatia Act For Tomorrow, in ordinea solicitarilor primite pana la epuizarea bugetului lunar, iar restul proiectelor neevaluate vor putea fi inscrise in competitie in urmatoarele apeluri lunare.

START ONG se desfasoara prin intermediul a noua runde succesive de apeluri de proiecte, care vor fi lansate pe tot parcursul anului, incepand cu data de 1 a fiecarei luni calendaristice, iar primul apel va fi accesibil din 1 martie 2019.

Programul are trei praguri de finantare:

  • pragul I, cu o valoare de pana la  1000 de euro
  • pragul II, cu o valoare cuprinsa intre 1000 si 5000 de euro
  • pragul III, cu o valoare cuprinsa intre 5000 si 10.000 de euro.

,,START ONG este o provocare atat pentru noi, Asociatia Act For Tomorrow, cat si pentru entitatile care vor aplica in acest program. Ne-am propus, impreuna cu Kaufland Romania, sa sustinem acele organizatii care au idei creative si  oameni dornici sa schimbe in bine situatia comunitatilor. Dorim ca prin implementarea acestor proiecte sa impactam societatea intr-un mod mai pozitiv. Educatia, mediul, sanatatea, socialul sau cultura sunt domeniile fara de care dezvoltarea durabila a unei tari nu poate exista’’,  a declarat Andrei Cosuleanu, Presedintele Asociatiei Act For Tomorrow

Citeste si Majorarea alocatiei copiilor de la 84 la 150 lei