Grupul de elevi romani din Sri Lanka a revenit, in siguranta, in Romania

Grupul de elevi romani din Sri Lanka a revenit, in siguranta, in Romania, potrivit MAE care sustine ca celula de criza a MAE isi continua activitatea. Elevii unui liceu din Iasi fusesera plecati intr-un schimb de experienta in Sri Lanka, unde au avut loc atentate.

Vezi si Opt elevi romani, in schimb de experienta in Sri Lanka. 

„In continuarea informatiilor cu privire la incidentele produse la data de 21.04.2019, in orasul Colombo si in alte regiuni din Republica Democratica Socialista Sri Lanka, MAE face urmatoarele precizari: La data de 23 aprilie, din cauza evolutiilor din Sri Lanka, grupul de elevi de la un liceu din Iasi aflat intr-un schimb de experienta in acest stat, a revenit, in siguranta, in Romania. Acestia au beneficiat de sprijinul reprezentantilor Ambasadei Romaniei la Colombo si al Consulatului Onorific al Romaniei la Kandy, fiind escortati de politia locala pana la Aeroportul International din Colombo. Totodata, pentru facilitarea conexiunii catre Bucuresti, cetatenii romani au primit sprijin din partea Ambasadei Romaniei la Doha. Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Colombo au mentinut legatura in permanenta cu autoritatile locale si cu cetatenii romani, acestia fiind in afara oricarui pericol”, arata reprezentantii MAE, intr-un comunicat de presa.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca romanii afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Colombo: 0094 11 2676520 apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Vezi si Ce declaratie pregatesc copiii din intreaga Uniune Europeana

„Ambasada Romaniei la Colombo mentine situatia in atentie, fiind in contact cu cetatenii romani aflati pe spatiu si cu autoritatile locale, pentru acordarea de asistenta consulara. Celula de Criza a MAE isi continua activitatea si se vor transmite noi date pe masura ce vor fi obtinute si transmise de catre Ambasada Romaniei la Colombo – Sri Lanka”, conchide sursa citata.

Atentatele ce au vizat biserici si hoteluri din Sri Lanka, in urma carora cel putin 320 de persoane au murit, au fost comise ca reactie la atacurile teroriste de la doua moschei din Noua Zeelanda, a declarat Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Aparare, potrivit cotidianului The Guardian.

Ministrul de stat le-a spus parlamentarilor de la Colombo ca anchetatorii au stabilit ca ,,acest atac a fost comis ca reactie la atacul anti-musulman de la Christchurch”.

Wijewarden a mai afirmat ca bilantul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 321 de morti, inclusiv 38 de cetateni straini, si a reiterat ca oficialii de rang inalt de la Colombo nu au primit informatii despre un posibil atac iminent.

Citeste si Adolescenta din Vaslui, suspecta de meningita meningococica, a murit

Sursa: Mediafax