Invatatoare, condamnata la inchisoare pentru ca a jignit elevii

O invatatoare a fost condamnata la 8 luni de inchisoare sub supraveghere, pentru ca a jignit elevii. Cadrul didactiv din Brasov s-a purtat abuziv cu patru elevi de la scoala unde preda, numindu-i „gunoaie” si „tampiti”. De asemenea, dascalul a fost pus sa plateasca daune materiale si morale.

Vezi si Mai multi parinti isi retrag copiii de la scoala din cauza unei invatatoare

Judecarea dosarului invatatoarei de la Scoala Gimnaziala nr. 4 din Brasov a inceput in 5 decembrie 2018, dupa o ancheta a Politiei ca urmare a unei plangeri depuse de parintii unei eleve, care au reclamat faptul ca dascalul are un comportament agresiv si ii jigneste pe copii numindu-i „gunoaie“ si „tampiti“. In sprijinul acuzatiilor au fost aduse si inregistrari facute la scoala.

,,(…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia, pedeapsa de 5 (cinci) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „purtare abuziva” in dauna persoanei vatamate B.B.A. (…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 5 (cinci) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „purtare abuziva” in dauna persoanei vatamate S.S.C. (…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 2 (doua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „purtare abuziva” in dauna persoanei vatamate B.S.O. (…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 2(doua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „purtare abuziva” in dauna persoanei vatamate I.C.M. Constata comise faptele (…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa principala rezultanta de 8 (opt) luni inchisoare. (…) amana aplicarea pedepsei principale rezultante de 8 (opt) luni inchisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data ramanerii definitive a hotararii”, se arata in solutia pe scurt, publicata pe portalul instantei.

De asemenea, Judecatoria Brasov a obligat-o pe invatatoare sa plateasca persoanelor vatamate daune materiale, morale si cheltuieli de judecata de 12.180 de lei plus 425 de euro.

Sentinta nu este definitiva, ea poate fi atacata prin apel, in termen de 10 zile de la comunicare. Scandalul de la Scoala Gimnaziala nr. 4 din Brasov a pornit, in luna februarie 2017, dupa ce o eleva a facut o inregistrare cu telefonul mobil in timpul orelor, inregistrare in care spune ca se aude vocea invatatoarei care ii jigneste in repetate randuri pe elevii din clasa a II-a, iar mama copilei a dat inregistrarea presei.

„Ia si scrie, ca te strang de gat! Ia si scrie, ca te mananc! Nu face asa ca te duc in gradina zoologica, acolo te duc! Ia si scrie! Pana nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tabla! Te mananc! Te mananc, nu alta. Ia si scrie simplu! Nu ti-e rusine, tampitule ce esti!” (…) Ia vino, ma, incoa’, la mine! Umflatule! Vezi ca te-ai si ingrasat, tragi un fund dupa tine! (…)Uita-te, dracului, aici! Unde dracului te uiti? (…) Taci, mai, din gura! Nu mai sari, mai, cu gura! Pe tine sa nu te aud, mai, cum sari tu cu gura aia, mai nesimtitule! Pentru mine esti gunoi in clasa asta! (…) De ce pleci, ma, la 11? Taci, maaa! Maaa! Bai, esti numai cu glasul! Vezi ca iti trag una de nu te vezi!”, se aude in inregistrarea in care se prespupune ca e vocea invatatoarei.

„Vezi ca ai o problema! O sa devii un copil depresiv daca esti asa, numai tu, numai tu, egoist!“ – sunt cateva dintre expresiile din inregistrarea realizata cu telefonul mobil de eleva.

A fost deschisa o ancheta la Inspectoratul Scolar Judetean Brasov. Invatatoarea care preda la clasa a II-a de la Scoala Gimnaziala nr. 4 din Brasov avea o vechime in munca de 38 de ani si nu a avut nicio sesizare sau abatere in intreaga cariera inainte de acest moment.

Citeste si Invatatoare reclamata ca ii invata pe copii cantece religioase si nu ii lasa la toaleta

Sursa: Mediafax