Invatatorul care a corectat cuvantul „patinoar” cu „patinuar” si-a recunoscut greseala

Invatatorul care a corectat cuvantul „patinoar” cu „patinuar” si-a recunoscut greseala, iar comisia de evaluare a propus sanctionarea sa. Cercetarile comisiei de evaluare din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” arata ca invatatorul din Iasi, care a corectat gresit tema unui elev din clasa a doua, scriind „patinuar” in loc de „patinoar”, ar fi facut o confuzie in timpul corectarii lucrarii elevului din clasa a doua. Acesta a evaluat lucrarea in baza altor cerinte, care corespundeau unui alt exercitiu din lucrare.

Citeste si Un invatator a corectat cuvantul „patinoar” cu „patinuar”. Ce crede ministrul Educatiei despre acest dascal

Administratia scolii a transmis ca dascalul si-a recunoscut greseala.

„Domnul invatator isi asuma faptul ca a gresit pe fond de oboseala si pe asemanarea intre cei doi itemi pe care i-a corectat. Regreta aceasta greseala, dar greseala s-a produs si nu o putem nega”, a declarat Gabriela Sandulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iasi.

Totodata, Consiliul de Administratie al scolii ii va aplica o sanctiune invatatorului.

„Consiliul de Administratie, avand in vedere concluziile la care comisia de cercetare a ajuns, a stabilit ca si masura in aceasta situatie, sa ii aplice o observatie scrisa conform legii invatamantului. O sanctiune care trebuie sa puncteze ceea ce s-a intamplat. Aceasta este prima sanctiune, nu au mai fost probleme la aceasta clasa, iar domnul invatator este unul cu experienta si devotat scolii”, a adaugat directorul.

Elevul implicat in acest incident va invata in continuare la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Iasi.

Un invatator din Iasi a corectat, la inceputul lunii martie, lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascalul considerand ca varianta corecta este „patinuar”. Tatal copilului a postat fotografia lucrarii pe facebook si a devenit virala.

Ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, a aflat de caz si a anuntat ca se impune evaluarea invatatorului care a corectat lucrarea elevului.

Sindicalistii din invatamantul preuniversitar au sarit in apararea invatatorului care a scris „patinuar”. Reprezentantii Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi au transmis printr-un comunicat de presa, ca exercitiul efectuat de invatator trebuie cercetat in integralitate, deoarece scoaterea din context poate duce la interpretari eronate.

Vezi si Sindicalistii din invatamantul preuniversitar ii iau apararea invatatorului care a scris „patinuar”

Sursa: Mediafax