Klaus Iohannis: “Trebuie sa ramanem cu totii sanatosi si in siguranta. Stati acasa de Sarbatori!”

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru toti romanii, inaintea Sarbatorilor Pascale. Presedintele Romaniei ii roaga pe romani sa nu mearga in vizita la prieteni si familie: “Trebuie sa ramanem cu totii sanatosi si in siguranta. Stati acasa de Sarbatori!”

Iata mesajul presedintelui Klaus Iohannis:

„Ne confruntam cu o amenintare globala, care a schimbat brusc si radical existenta noastra. (…)Dar, in acelasi timp, niciodata in trecut omenirea nu a fost mai solidara si hotarata sa iasa invingatoare dintr-o provocare teribila cum este aceasta. (…) In prezent, numarul deceselor si al imbolnavirilor este in crestere la nivel global, iar Romania, ca si alte tari, are inca in fata un val epidemiologic caruia trebuie sa-i reziste.

Sa nu uitam nicio clipa ca in spatele statisticilor se afla intotdeauna oameni – cu familiile lor, cu problemele si dramele lor. (…) Am facut deja foarte multe cu totii pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideti sa nu irosim acest efort! (…) A sta departe de cei la care tinem ne creeaza un sentiment firesc de neputinta, de deznadejde. Dar, in aceste clipe, trebuie sa acceptam ca este singura atitudine rationala care ne protejeaza atat pe noi, cat si pe cei pe care ii iubim. Va rog sa faceti acest sacrificiu acum, pentru a putea fi impreuna, sanatosi, mai tarziu. (..) Trebuie sa ramanem cu totii sanatosi si in siguranta. Stati acasa de Sarbatori! Nu mergeti in vizite la prieteni si familie! Pastele este sarbatoarea biruintei vietii, sa traim acest adevar in sensul sau cel mai profund, salvand vietile celor dragi!

Va doresc sarbatori cu sanatate!”, le-a transmis presedintele tuturor romanilor.

Sursa: digi24.ro