“La ce sa te astepti” cu si de la Heidi Murkoff? La multe imbratisati si sfaturi utile pentru parinti!

Heidi Murkoff, autoarea celei mai citite carti de sarcina din lume – “La ce sa te astepti in sarcina” (“What to Expect When You Expecting”), care este prima carte despre sarcina scrisa de o mama, a participat sambata, 2 noiembrie 2019, la un eveniment interactiv, unde le-a oferit parintilor, dar si viitorilor parinti, sfaturi utile si raspunsuri despre sarcina si primii ani din viata copiilor.

Citeste si: Cutia Bebelusului: 41,7% dintre copiii romani au nevoie de ea

Indragita autoare este considerata una dintre cele mai influente 100 de persoane din lume si a venit pentru prima data in Romania, pro bono, la invitatia Asociatiei SAMAS, dar si sa sustina programul social Cutia Bebelusului.

Eli Roman, Heidi Murkoff, Mihai Craiu

Evenimentul “La ce sa te astepti” cu Heidi Murkoff, l-a avut invitat special pe Mihai Craiu, medic primar pediatru, care este unul dintre cei mai apreciati specialisti in ingrijirea copilului, in special din spatiul virtual.

“What to Expect When You’re Expecting” (La ce sa te astepti in sarcina”) este cea mai citita carte despre sarcina din lume, este “Biblia” sarcinii, asa cum o mai numesc multe viitoare mamici.

In prezent cartea se afla la a 5 editie revizuita si actualizata, iar seria What to Expect contine 10 titluri de carti, traduse in peste 30 de limbi.

Prin cartile pe care le-a scris pentru viitorii parinti, cat si pentru proaspetii parintii, Heidi Murkoff a devenit cumva parte din familie, iar acest lucru s-a intamplat in cazul a milioane de familii din toata lumea. Informatiile adunate in aceste carti au reusit, de-a lungul timpului, sa linisteasca multi viitori, dar si proaspeti parinti.

Pe scurt, “La ce sa te astepti” cu si de la Heidi Murkoff? La multe imbratisati si sfaturi utile pentru parinti! Si nu glumim deloc! Heidi chiar le-a oferit tuturor celor prezenti imbratisari, dar si autografe la final.

Heidi Murkoff, Foto: What To Expect/ SAMAS

In cadrul evenimentului, celebra autoare le-a vorbit parintilor (in special viitorilor parinti) despre cum a inceput toata povestea scrierii primei sale carti legate de sarcina, despre nenumaratele ingrijorari si intrebari pe care le-a avut in acea perioada, dar si despre cat de frumos a crescut acest val, neasteptandu-se ca va avea un succes atat de mare.

Ceea cea a tinut sa mentioneze Heidi este ca indiferent de locurile in care a fost, de tarile pe care le-a vizitat, in ciuda a diferentelor culturale, sociale si politice, o mama intotdeauna isi doreste ceea ce este cel mai bine pentru copilul sau. Iar in acest sens a povestit cat de mult a fost impresionata de cazul unei gravide (care locuia intr-o tara din lumea a treia), carei i s-a declansat travaliul, dar care a mers 15 mile pe jos, pana in locul in care a stiut ca poate gasi apa curata, o moasa si unde sa poata naste in conditii mai bune pentru copilul sau.

Si daca tot este cea care a scris cea mai cunoscuta carte despre sarcina, am intrebat-o pe Heidi ce i-a placut cel mai mult atunci cand a fost insarcinata:

Daca as putea, as fi insarcinata tot timpul. Mi-a placut sa fiu insarcinata. Am si avut parte de 2 sarcini foarte usoare. Si pentru ca erau atat de usoare imi faceam griji ca poate nu sunt chiar insarcinata, pentru ca nu am greturi, nu vomit, nu am dureri. Mi-a placut sa simt loviturile bebelusului in burtica. (…) Iar daca ar fi sa raman insarcinata acum, cu siguranta mi-ar fi placut sa-mi arat burtica, pentru ca voi acum puteti sa o faceti. Pe vremea cand eram eu insarcinata nu aveam aceasta oportunitate de a-mi imbratisa cu adevarat sarcina, de a arata cu mandrie ca sunt gravida. Mamele din prezent au ocazia sa-si arate dragostea, sa-si arate burtica de gravidaa spus Heidi Murkoff.

Cutia Bebelusului

Evenimentul a avut loc la Baneasa Shopping City, Grand Cinema & More, sala Epika si a fost moderat de Eli Roman, mama si jurnalist tv, iar fondurile obtinute din vanzarea biletelor pentru acest eveniment sunt directionate catre proiectul social Cutia Bebelusului, desfasurat de Asociatia SAMAS si care are ca scop reducerea mortalitatii infantile.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Eli Roman: ,,Veti fi rasplatiti pentru meseria de parinte!”