Ligia Deca este noul ministru al Educației și a anunțat că va merge mai departe cu proiectul România Educată

Ligia Deca este noul ministru al Educației și a anunțat că va merge mai departe cu proiectul România Educată.

”Îi mulțumesc domnului Președinte Klaus Iohannis pentru încrederea acordată! La momentul la care m-am alăturat echipei de la Administrația Prezidențială, eram cel mai tânăr consilier al Preşedintelui. Probabil nu o alegere simplă, însă am primit multă încredere şi apreciere, autonomie şi responsabilitate. Iar provocarea de a demara o reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social, a constituit o onoare” a anunțat Ligia Deca printr-o postare pe Facebook.

Este primul ministru al Educației numit direct din echipa președintelui Klaus Iohannis.

În cadrul ceremoniei de investire de la Cotroceni a noului ministrul al Educației, președintele României a spus că România este acum într-un moment foarte important și că proiectul ”România Educată” este un proiect de țară de care este mare nevoie.

”Sunt încredințat că proiectul „România Educată” nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general”, a spus Klaus Iohannis.

Cine este Ligia Deca, noul ministrul al Educației? Are diploma de inginer diplomat în inginerie navală și navigație, dar și un master în management maritim și portuar. Este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg. A avut funcția de consilier pe educație al lui Iohannis, iar în ultimii trei ani a avut funcția de consilier prezidențial. Este autoare și coautoare a mai multro articole publicate în reviste de prestigiu. Este al 29-lea ministru al Educației de după 1990, adică din ultimii 32 de ani.