Maternitatea din Botosani dotata de Salvati Copiii

Maternitatea din Botosani a fost dotata de Salvati Copiii cu o masa radianta in valoare de 12.200 de Euro. Unitatea sanitara deserveste intreg judetul Botosani, unde mortalitatea infantila ramane critica, cu o rata de 12,9 la mia de nascuti vii, fata de 6,5 media pe tara, potrivit celor mai recente date INS pentru anul 2018.

Citeste si Salvati Copiii, despre cazul Maramures: Primaria trebuia sa monitorizeze activitatea copiilor

In anul 2018, in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani s-au nascut 2.586 de copii, dintre care 268 au fost prematuri. Asta inseamna ca unul din 10 nou-nascuti a avut nevoie de ingrijiri speciale. In anul 2019, la aceasta maternitate s-au nascut 1.759 de copii, dintre care 165 au fost prematuri.

De-a lungul anilor, Salvati Copiii a donat aparatura medicala in cuantum total de 79.200 de Euro, in judetul Botosani. Numai in 2019, organizatia a investit 159.000 de Euro pentru dotarea maternitatilor din Regiunea Nord-Est: judetele Suceava, Neamt, Iasi Vaslui si Botosani.

,,Fie ca au avut nevoie de suport respirator, deoarece plamanii lor firavi nu erau pregatiti sau pur si simplu au avut nevoie de caldura unui incubator, pentru ca inca mai aveau nevoie de caldura din burtica mamei, ei sunt prematurii nostri si sunt cei mai de pret copii, pentru care merita sa luptam si sa investim in aparatura, pentru ca investim in viata unor luptatori”, a declarat dr. Carmen Zaboloteanu, sefa sectiei neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani.

Salvati Copiii Romania- dotare maternitate

 „Investitia in maternitati este o investitie directa in supravietuirea nou-nascutilor, de aceea Salvati Copiii a decis sa accelereze programul de dotare si sa identifice solutii pe termen lung, pentru ca fiecare nou-nascut sa aiba sansa la viata. Supravietuirea copiilor care se nasc inainte de termen şi reducerea mortalitatii infantile raman printre prioritatile Salvati Copiii. Ne bucuram sa aflam ca fiecare echipament donat de noi ajuta la salvarea a mii de bebeluşi care primesc astfel o şansa in plus la viata. Ei nu pot vorbi pentru ei insisi, dar au o forta extraordinara de a lupta. Doar impreuna putem sa ii ajutam pentru a putea castiga toate bataliile pentru viata si sa echipam cat mai multe maternitati din tara”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv al organizatiei Salvati Copiii Romania.

Pana la sfarsitul anului, numarul maternitatilor dotate in cadrul programului de combatere a mortalitatii infantile, derulat de Salvati Copiii, se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente si 5 milioane de Euro investiti.

Citeste si Un incubator si doua monitoare donate Spitalului de copii „Grigore Alexandrescu”