Meditatii gratuite pentru 200 de elevi care sustin Bacalaureatul, la Universitatea din Ploiesti

Meditatii gratuite pentru 200 de elevi care sustin Bacalaureatul sunt oferite de profesorii Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti, in weekend. Universitatea Petrol-Gaze (UPG) din Ploiesti, prin Facultatea de Litere si Stiinte, organizeaza pregatire pentru examenul de Bacalaureat la disciplinele Limba si literatura romana, Matematica, competente lingvistice (engleza, franceza) si discipline la alegere din aria curriculara Om si Societate (logica, filosofie, psihologie).

Citeste si Meditatii gratuite la matematica pentru Bacalaureat

Purtatorul de cuvant al UPG Ploiesti, Anca Dobrinescu, a declarat ca cele mai multe inscrieri au fost pentru materiile matematica si limba si literatura romana.

Aproximativ 200 de elevi vin si fac pregatire cu profesorii de la universitate.

,,Este prima oara, dupa multi ani, cand se organizeaza aceasta actiune. Anul acesta s-a luat aceasta decizie, iar profesorii de la Facultatea de Litere s-au implicat foarte mult. Spre bucuria noastra sunt foarte multi elevi care s-au inscris si au avut deja primele ore de pregatire. Acestea au loc sambata si duminica”, a declarat Dobrinescu.

Aceasta a mai precizat ca prin aceste pregatiri se urmareste sa fie creata ,,o punte de legatura” intre universitate si elevi.

,,Este important pentru noi sa avem o legatura corecta cu cei din mediul preuniversitar, sa-i sprijinim. Este si o promovare a universitatii, dar facem practic si deschiderea portilor inainte de admitere. Ii poftim in universitatea noastra inainte de admitere, nu numai la actiunea Scoala Atfel”, a mai spus purtatorul de cuvant al UPG Ploiesti.

Aproximativ 200 de elevi, chiar si din Buzau si Dambovita, s-au inscris pana acum la aceste pregatiri si lista este inca deschisa.

O sedinta dureaza trei ore. Pregatirile se bazeaza strict pe programa de Bacaluaureat, fiind facute simulari de examen si se exerseaza pe formatul acestor subiecte.

Vezi si Meditatii gratuite la Crucea Rosie

Sursa: Mediafax