,,Noua ora de sport”, un proiect pilot pentru ora de educatie fizica in scoli

Campionii sportului romanesc au prezentat la Cluj o propunere de “noua ora de sport”, care aduce in atentia guvernantilor, dar si a profesorilor, parintilor si copiilor, beneficiile mai multor discipline neglijate in mod obisnuit de programa scolara. ,,Noua ora de sport”este un proiect pilot pentru ora de educatie fizica in scoli, prezentat de COSR.

Citeste si 8 sporturi pentru copii care nu necesita efort fizic mare

La evenimentul organizat in cadrul Sports Festival au venit in mijlocul copiilor vedete precum Mihai Covaliu, Loredana Dinu, Alexandru Dedu, Ionut Rada si port-drapelul Romaniei la trei editii ale JO de Iarna, biatlonista Eva Tofalvi. Cei mici au avut ocazia sa isi incerce mana la un sport de “vara”, scrima, si la unul “de iarna”, biatlon.

Eva Tofalvi, biatlonista

“Nu dam lectii nimanui, este o propunere, o altfel de ora de sport care poate avea nenumarate beneficii pentru copii. Repet, este un proiect-pilot. Un alt mod de a privi ceea ce avem acum, o alta interpretare. Altcineva poate veni cu o idee mai buna. E clar ca, daca mergem in continuare cu ce avem acum, nu vom ajunge unde ne dorim. Astfel de initiative au menirea de a testa, de a aduce in atentia copiilor si parintilor ce posibilitati sunt la ora de sport”, a spus presedintele COSR Mihai Covaliu, care s-a intrecut cu fostul fundas al echipei nationale, Ionut Rada, la o proba adaptata de “biatlon”, in Parcul Central.

 Vezi si Sporturi pentru copii

“Vrem sa scoatem in evidenta ca sunt diferite exercitii care te pot introduce in disciplina respectiva fara sa te deplasezi intr-un loc special amenajat”, a mai spus Covaliu la evenimentul de la Sports Festival, cel mai mare festival sportiv din Europa de Est.

Si partenerul lui de intrecere, ex-fotbalistul Ionut Rada, a aplaudat evenimentul: “Asta inseamna sport pana la urma, inseamna distractie si  voie buna. Sunt bucuros de aceasta initiativa. Le-am transmis copiilor sa faca miscare oriunde si oricand.”

Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, vede in “Noua ora de sport” un proiect ce poate aduce schimbari reale: “Mi-a placut efervescenta de aici, instalatiile sunt ok, un eveniment bun pentru promovarea sportului de masa la noi in tara”.

Chiar daca temperatura la Cluj a trecut bine de 30 de grade, Eva Tofalvi a fost asaltata de copii doritori sa afle tainele biatlonului si, mai ales, ale armei aduse de sportiva. “Este cea mai importanta piesa pentru o biatlonista. Copiilor le place. Ii atrage. Nu este usoara, dar daca inveti, e chiar distractiva. Arma iti da sentimentul ca esti deasupra tuturor. Daca ai o tragere fara greseli, si alergi decent, ai sanse la medalie”, a spus Eva, participanta la 6 editii ale Jocurilor Olimpice de Iarna.

Citeste si Ce sporturi pot face copiii la Clubul Jolly Pepe