Nummo, o aplicatie de logopedie cu peste 100 de exercitii

UberPixel a creat si a lansat de curand aplicatia de logopedie Nummo adresata atat persoanelor cu dificultati de auz, cat si prescolarilor care invata cuvinte noi. Jocul educational contine peste 100 de exercitii, 66 dintre ele fiind gratuite din momentul instalarii.

Citeste si: Dezvoltarea limbajului la copil: de la nastere pana la 8 ani

Cea care a pus bazele firmei UberPixel si care a inceput dezvoltarea acestei aplicatii este Ana Maria Onica, o tanara de 34 de ani cu o experienta de 10 ani in cadrul altor companii care au dezvoltat software-uri educationale.

In Egiptul antic invatatorii erau numiti Nummo, iar aceasta aplicatie a fost denumita astfel pentru ca ajuta la dezvoltarea copiilor. Aceasta menire le revenea, acum mii de ani, invatatorilor egipteni.

Care sunt beneficiile utilizarii acestei aplicatii?

“Un copil cu deficiente de auz ajunge la logoped o data, maxim de doua ori pe luna. Parintii s-au bucurat de aparitia aplicatiei pentru ca a dat posibilitatea copiilor sa isi dezvolte auzul si in afara cabinetelor de logopedie”, sustine Ana Maria Onica, Art Director si UI/UX designer in cadrul firmei UberPixel.

Echipa care a creat aplicatia considera ca durata minima de utilizare a acesteia este de 6 luni pentru a produce efecte.

,,Pentru accesul in aplicatie e nevoie ca parintele copilului sa-si faca un cont, care este gratuit. Este suficient sa ai un smartphone sau o tableta si conexiune la internet. Pentru parinti, aplicatia este un real ajutor, copiii lor vor invata prin joc sa vorbeasca in mod corect si sa isi dezvolte auzul, indiferent de locul in care se afla”, spune Ana Maria Onica, unul dintre creatorii aplicatiei Nummo.

Aplicatia poate fi descarcata de pe aceasta adresa:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uberpixel.nummo&hl=en.

Creatorii jocului recomanda ca parintii sa nu ii lase pe copii sa utilizeze tablete sau alte dispozitive mobile pana la varsta de 2 ani. Dupa aceasta data, copiii ar trebui sa isi petreaca timpul in acest mod cel mult doua ore pe zi, iar, ca acest interval sa fie unul util, micutii ar trebui indrumati spre jocuri educationale.

Sursa: salutfagaras.ro

S-ar putea sa-ti placa si: Wello, platforma web si aplicatie pe mobil care ajuta copiii supraponderali sa slabeasca