O femeie a nascut …fara sa stie ca este insarcinata!

O femeie de 37 de ani din comuna Raducaneni, judetul Iasi, a ajuns la Unitatea de Primire Urgenta a Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, acuzand dureri abdominale. Surpriza pe care a avut-o insa acolo nu a avut nicio legatura cu colicile: femeia a nascut….fara sa stie ca este insarcinata!

Potrivit Mediafax, femeia a chemat ambulanta in urma cu doua nopti, spunand ca are dureri abdominale si le-a explicat celor din echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta, cat si celor de la UPU din Iasi unde a fost dusa pentru ingrijiri, ca varianta ca ea sa fie insarcinata era exclusa, pentru ca nu a avut ciclu menstrual de doi ani si a presupus astfel ca este deja la menopauza.

“La preluarea de catre echipa medicala, s-a evaluat si s-a facut examen fizic si medicul de garda a declarat ca este vorba despre o femeie insarcinata, cu o sarcina aproximativa de 7 luni, care avea nastere declansata, o nastere prematura, care s-a si produs in UPU, in urmatoarele minute„, a explicat Diana Cimpoesu, medic sef al UPU SMURD Iasi.

In cadrul UPU din Iasi femeia a nascut prematur un baietel de 1.800 de grame, cu un scor APGAR 10 si a fost asistata de catre medicul specialist de garda, care a fost la fel de uimit de experienta, ca si proaspata mama.

“Dupa ce a nascut s-a bucurat foarte tare, mi-a promis ca isi va boteza copilul cu prenumele meu, Tudor. Mi se pare foarte frumos. Toata lumea se gandeste daca imi va cere sa il botez, cu drag daca va dori si voi sprijini copilul cum voi putea. Este prima oara si pentru mine cand ajut pe cineva sa nasca, in ciuda faptului ca am tatal ginecolog, a fost o experienta unica. Sper sa nu fie ultima”, a declarat Tudor Merticariu, medic specialist urgente la Spitalul „Sfantul Spiridon” din Iasi, scrie digi24.ro.

In prezent, atat mama cat si copilul au fost transferati la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iasi, unde sunt in continuare sub supravegherea medicilor.