O femeie de 30 de ani din Moldova a murit în urma unei proceduri de fertilizare

O femeie de 30 de ani, a murit la începutul lunii septembrie, în urma unei proceduri de fertilizare făcută la o renumită clinică privată din Republica Moldova. La câteva minute după începerea procedurii, tânăra a făcut stop cardio-respirator și a intrat în comă, murind o săptămână mai târziu. Soțul tinerei cere acum să se facă dreptate.

Foto: Cristina Toncu și soțul ei, Ștefan Sîrbuleț /Sursa: Facebook

Cristina Toncu, de 30 de ani și soțul ei, Ștefan Sîrbuleț și-au dorit cu ardoare să devină părinți. Tinerii, originari din Republica Moldova (Sângerei), locuiau de mai mulți ani în Italia (provincia Torino), iar de 4 ani erau căsătoriți. Cristina lucra ca designer de prăjituri la o gelaterie, iar Ștefan era electrician la o companie.

Cuplul a încercat timp de 4 ani să aibă un copil și după ce în iunie Cristina a împlinit vârsta de 30 de ani s-au decis să meargă la mijlocul lui august la o cunoscută clinică din Chișinău, specializată în fertilizare asistată, potrivit corupt.md. Tinerii nu au vrut să le spună prietenilor și părinților despre acest lucru, dorind ca totul să fie o surpriză.

Pe 26 august tânăra a fost programată pentru o recoltare de ovocite, o procedură simplă care ar fi trebui să dureze aproximativ 20 de minute. Dar la scurt timp, femeia a făcut stop cardio-respirator și a intrat în comă. Soțul femeii a aflat abia după trei ore despre acest lucru, fără să i se explice ce anume i s-a întâmplat soției sale.  Cristina a fost transferată la un alt spital, iar pe 2 septembrie a murit, fără ca cei dragi să fie informați imediat.

Devastat, Ștefan a făcut o plângere la Parchet și a solicitat implicarea Ministerului Sănătății din Republica Moldova pentru a iniția o procedură penală împotriva medicilor și a clinicii respective.