O femeie, suspectata ca si-a ucis bebelusul. Dezvaluirea, facuta de copiii ei

O femeie este suspectata ca si-a ucis bebelusul. Dezvaluirea a fost facuta de copiii ei. Anchetatorii fac cercetari cu privire la o posibila ucidere a nou-nascutului de catre mama sa.

Vezi si Incepe simularea evaluarii pentru elevii clasei a VIII-a. Participa si elevii clasei a VII-a

Femeia din comuna Jupanesti, judetul Gorj, a fost audiata, ea fiind suspectata ca si-ar fi ucis copilul nou-nascut, in urma cu aproximativ un an. Dezvaluirea a fost facuta de trei dintre cei patru copii ai ei, acestia fiind preluati de Protectia Copilului.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj au deschis un dosar penal, dupa ce trei dintre copiii unei femei din Jupanesti au spus la scoala ca, in urma cu aproximativ un an, au vazut un bebelus intr-un lighean din podul casei, iar apoi acesta a disparut.

„Avem dosar penal inregistrat. Se fac cercetari in cadrul infractiunii de omor asupra unui membru de familie”, a declarat Cristina Ciobanu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.

Atat femeia de 39 de ani, cat si sotul acesteia au fost audiati de procurori, in urma dezvaluirilor celor trei copii ai lor, respectiv doi baieti si o fetita.

,,Copiii, elevi in clasa a VI-a, a VII-a si a VIII-a, au povestit faptul ca, in urma cu aproximativ un an, in podul casei se auzeau niste zgomote ciudate, ei au urcat intr-o dupa-amiaza, cand mama nu era acasa, acolo au gasit un bebelus, care era pus intr-un lighean, cu niste haine pe el, iar la vreo cateva zile, cand au urcat din nou in pod, copilul nu mai era, nu au gasit decat niste urme de sange, ligheanul fiind aruncat. Copiii banuiesc ca a fost omorat probabil. Cand au intrebat-o pe mama de existenta copilului, le-ar fi spus ca este o nevastuica in pod si sa nu mai urce acolo niciodata ca sare in cap si ii omoara. Toti profesorii am ramas masca atunci cand am auzit”, a declarat Cristian Diaconescu, directorul scolii generale din comuna Jupanesti.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC ) Gorj a intervenit in regim de urgenta, in cazul celor trei minori, acestia fiind dusi de politisti intr-un centru din Targu-Carbunesti.

„Lucratori de Politie i-au adus pe copii la centrul nostru de la Targu-Carbunesti, noi am instituit plasament in regim de urgenta pentru copii, deoarece aveam acordul parintilor. Sunt doi baieti si o fetita, cu varste intre 12 si 15 ani. Acum se fac demersurile in ceea ce priveste partea sociala a lucrurilor, impreuna cu autoritatile locale, urmand sa vedem ce se intampla. Vineri o sa mergem la fata locului, am inteles de la primarie ca ar fi conditii, nu ar fi o problema. Nu erau in evidentele noastre. Copiii au fost consiliati psihologic”, a declarat Lucian Zalog, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Femeia de 39 de ani a negat toate acuzatiile.

„Mi-au luat o declaratie, ca nu am facut asa ceva. Am facut un avort la spital la Targu Carbunesti, cu mai multi ani in urma. Cine l-a vazut sa spuna daca l-a vazut, ca stie oricine ca un copil mic plange. In ziua de azi nu ai voie sa arunci un mat, dar apoi un copil”, a spus mama acuzata de omor, dupa audieri.

Femeia are, in total, patru copii, cea mai mare, in varsta de 18 ani, a ramas acasa cu parintii.

Citeste si Centru de protono-terapie, in special pentru copiii cu cancer

Sursa: Mediafax