O filarmonica dedicata copiilor va fi inaugurata la Paris

O filarmonica dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani va fi inaugurata la Paris in anul 2021, a anuntat directorul Filarmonicii din capitala Frantei, Laurent Bayle.

Citeste si Aplicatie prin care profesorii primesc feedback de la elevi

Proiectul, inspirat de Orasul Copiilor si de Orasul Stiintelor, este gandit ca o expozitie participativa si va costa opt milioane de euro, finantare acoperita in intregime din fonduri private.

Spatiul interactiv isi propune sa ii familiarizeze pe cei mici cu muzica si va fi deschis la inceputul anului 2021, ca un demers al Filarmonicii din capitala Frantei.

Filarmonica din Paris se lauda cu 5 milioane de spectatori in ultimii patru ani si are in vedere amenajarea unui spatiu de 1.000 de metri patrati, care se estimeaza ca va fi vizitat de 200.000 – 300.000 de copii pe an.

Atelierele pentru copii pe care le organizeaza institutia pariziana se desfasoara cu toate locurile ocupate, iar cererea este in crestere, spune Bayle.

Directorul filarmonicii a dat publicitatii si programul stagiunii 2019 – 2020, care pune accentul pentru prima data pe un numar mai mare de dirijoare. De altfel, Filarmonica din Paris organizeaza intre 16 si 19 martie prima editie a unui concurs international dedicat femeilor de la pupitrul orchestrelor simfonice.

Vezi si Infertilitatea doare! “Si eu vreau sa fiu mama!”

Sursa: Mediafax