O mama diagnosticata cu COVID-19 si bebelusul sau nascut prematur, in stare grava

O mama confirmata cu COVID-19, impreuna cu bebelusul sau nascut prematur se afla acum la spitalul din Botosani, ambii fiind in stare grava.

Tanara de 29 de ani, impreuna cu sotul si primul lor copil locuiesc in Norvegia de 3 ani. Pentru a putea veni in Romania de sarbatori, cei doi soti si-au facut testul de COVID in Norvegia, iar rezultatul a fost negativ, potrivit stirileprotv.ro.

La cateva zile dupa ce a venit in tara, femeia s-a simtit rau si a mers la spital, unde a fost confirmata cu noul coronavirus.

Luni seara, starea ei s-a agravat si medicii au decis sa intervina. Femeia a fost intubata si ventilata mecanic, apoi a fost operata de urgenta pentru a salva bebelusul. Copilul s-a nascut prematur, la 31 de saptamani de sarcina, iar urmatoarele ore sunt critice.

„A fost extras un copil de 1950 grame, cu stare generala grava la nastere. Apgar 1 in primul minut si 2 dupa 5 minute. Asta inseamna ca acel copil nu respira ii avea în jur de 10 batai pe minut. A necesitat intubare imediata cu raspuns favorabil dupa primele manevre. S-a lucrat la secunda pentru salvarea nou-nascutului”, a spus Carmen Zaboloteanu, medic neonatolog, potrivit stirileprotv.ro.