Este oficial: scolile, gradinitele, cresele si universitatile din Bucuresti se inchid!

Consiliul Municipal pentru Situatii de Urgenta a decis astazi, luni, 19 octombrie 2020 ca masca sa fie obligatorie in Bucurestiin toate spatiile publiceinchise si deschise. Masca este obligatorie in orice spatiu public inchis, inclusive pentru copiii care au varsta de 5 ani.

In plus, este oficial: scolile, gradinitele, cresele si universitatile din Bucuresti se inchid, intrand in scenariul rosu, astfel cursurile vor fi desfasurate online. Decizia CMSU vine dupa ce rata de infectare in capitala a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori.

De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele si salile de jocuri de noroc vor fiinchise pentru urmatoarele 14 zile. Masurile se vor aplica de marti, 20 octombrie, ora 00.00.

“(…)Pentru faptul ca s-a calculat aceasta rata a incidentei calculata pe ultimele 14 zile, ieri a fost 3,02, astazi 3, 19, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a venit cu un set de propuneri care au fost puse in discutie si supuse aprobarii Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta. In aplicarea hotararii de Guvern nr 856 pe 2020, Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a hotarat ca, incepand cu ora 0.00, data de 20 octombrie 2020, sa fie suspendata activitatea didactica pentru toate unitatile de invatamanat, inclusive crese si universitati, ne referim la activitatea didactica desfasurata fata in fata (…)” a spus  Mariana Stancu-Tipisca, purtatorul de cuvant al Prefecturii.