Olimpiada Liceelor: Media si Mircea Eliade au castigat finalele la handbal

Au avut loc finalele meciurilor de handbal, feminin si masculin, de la Olimpiada Liceelor McDonald’s, gazduita de Clubul Sportiv Scolar nr. 6, din Bucuresti. Echipele de la Colegiul Tehnic „Media” si Colegiul Tehnic „Traian” au fost primele care s-au confruntat pentru titlul de campioane. Fetele de la „Media” au castigat meciul cu scorul de 41-29, iar titlul de „cea mai buna jucatoare a partidei” l-a primit Stefania Jipa.

Citeste si: Miscarea nationala „Si eu traiesc sanatos!”, impact pozitiv asupra elevilor din ciclul primar

„Mi-am dorit foarte mult sa castig acest titlu, m-am implicat foarte mult, iar colegele mele m-au ajutat sa obtin acest premiu. M-am apucat de handbal la varsta de 10 ani, cand eram la scoala generala, iar de atunci il practic cu placere. Peste 10 ani ma vad jucand la o echipa de top. CSM Bucuresti este echipa mea preferata, pe care o vad si castigatoarea titlului in acest sezon. Iar ca jucatoare, o aleg pe Oana Manea”, a spus Stefania Jipa (18 ani, Colegiul Tehnic „Media”), pivotul echipei Rapid la Divizia A si junior la CSM Bucuresti.

De cealalta parte, finala baietilor s-a dat intre Colegiul Tehnic „Media” si Liceul cu program sportiv „Mircea Eliade”. Castigatori au fost jucatorii de la „Mircea Eliade”, sportivi care fac parte din lotul de juniori ai echipei CSM Bucuresti. Scorul a fost 39 – 23, iar decarul formatiei, Mihai Daniel Nica, a fost desemnat „jucatorul meciului”. „Acest trofeu inseamna rasplata pentru toata munca pe care am depus-o in tot acest timp si sunt fericit ca am reusit sa fim si campioni. Viata mea, de zi cu zi, se rezuma la handbal, sunt jucator la CSM Bucuresti si am foarte multe antrenamente si meciuri. Ma antrenez cu echipa mare a CSM-ului si am debutat anul trecut in prima liga, cand am si reusit sa inscriu. Pe viitor imi doresc sa evoluez la CSM, la prima echipa, si sper chiar sa joc si in afara tarii. As vrea sa ajuns intr-unul dintre campionatele din Germania sau Franta. Peste cinci ani ma vad la un nivel cat mai inalt si la echipa de seniori a Romaniei”, a spus Mihai Daniel Nica (18 ani, Liceul cu program sportiv „Mircea Eliade”), jucatorul echipei CSM Bucuresti.

Citeste si: Catalina Ponor si Carmen Bruma indeamna elevii sa faca miscare

Olimpiada Liceelor este un eveniment sportiv la nivel national, adresat atat fetelor, cat si baietilor pasionati de fotbal, baschet, volei, handbal si tenis de masa.

In cadrul acestei competitii vor participa peste 5.600 de liceeni iubitori ai sportului, din 88 de licee. Premiile cu care acestia sunt rasplatiti pentru efortul depus in cadrul Olimpiadei sunt de peste 70.000 lei, cele mai mari dintr-o competitia sportiva adresata tinerilor, alaturi de experienta practicarii sportului intr-o competitie majora. Perioada in care se desfasoara aceasta este de noua luni, intre octombrie 2018 – mai 2019.

Accesul pentru a vedea competitiile sportive este gratuit si permis tuturor. Prin aceasta competitie, liceenii sunt incurajati sa fie increzatori in propriile forte si sa constientizeze importanta sportului in viata lor, avand ca scop oferirea unui cadru organizat in care tinerii sa fie implicati in activitati fizice. Astfel, li se ofera oportunitatea de a se afirma intr-o competitie majora, alaturi de colegi la fel de talentati si motivati. Olimpiada Liceelor Mcdonald’s este cea mai mare competitie adresata liceelor din Romania la nivel de echipe, sporturi si premii oferite.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Sala de initiere in gimnastica si educatie fizica pentru copii