Peste 130 de copii grav bolnavi au beneficiat gratuit de servicii psiho-socio-medicale in 2020

Asociatia M.A.M.E. a derulat, pe parcursul anului 2020, proiectul ”Servicii psiho-socio-medicale in beneficiul copiilor grav bolnavi”, in cadrul caruia 132 de copii diagnosticati cu afectiuni grave si 66 de parinti au avut acces gratuit la serviciile de recuperare psiho-socio-medicala de care aveau nevoie.

 Multumita sprijinului financiar acordat de Fundatia United Way Romania, in valoare totala de 93900 de lei, recuperarea copiilor si a familiilor acestora a fost mult mai rapida si mai usoara. Atat cei mici, cat si parintii lor au beneficiat de planuri personalizate de interventie, adaptate nevoilor lor specifice, precum si conditiilor socio-medicale.

Consiliere psihologica- Asociatia M.A.M.E.

Pe parcursul derularii proiectului, au fost sustinute 1430 de sedinte de consiliere psihologica, 640 de ore de consultanta nutritionala si 1167 de ore de recuperare medicala prin kinetoterapie. De asemenea, au fost organizate si 8 grupuri de suport emotional si consiliere nutritionala la care au participat parintii copiilor beneficiari.

Activitatile derulate in cadrul proiectului si serviciile oferite au avut un impact pozitiv in viata beneficiarilor si au condus la integrarea mai facila a acestora in comunitate, dupa lupta cu boala. Sedintele de consiliere psihologica i-au ajutat pe cei mici sa isi imbunatateasca starea emotionala, sa isi recapete increderea in sine si in propriile abilitati, sa isi diminueze starile de anxietate si sa dezvolte comportamente sociale pozitive. De asemenea, suportul emotional acordat parintilor a contribuit la o gestionare mai buna a relationarii si a comunicarii in familie si le-a oferit posibilitatea sa faca schimb de experiente cu alti parinti pentru a intelege mai bine nevoile cu care se confrunta si cum pot depasi mai usor situatiile dificile care pot aparea.

Sedinta kinetoterapie -Asociatia M.A.M.E.

Prin programele de recuperare medicala fizica, prin kinetoterapie, copiii au reusit sa isi redobandeasca mobilitatea si echilibrul, sa isi corecteze postura corporala si sa isi imbunatateasca reflexele. Participarea la sedintele de consiliere nutritionala i-a ajutat pe cei mici sa afle informatii utile privind beneficiile unei alimentatii echilibrate si ale consumului zilnic de fructe si legume, iar schimbarile adoptate de fiecare familie in parte au adus beneficii majore in ceea ce priveste starea lor de sanatate. Abordarea unor teme de interes in cadrul intalnirilor de grup le-a oferit parintilor posibilitatea de a invata cum sa creeze un regim alimentar adecvat pentru copiii lor, tinand cont de afectiunile acestora, si cum sa ii sustina in adoptarea unui stil de viata sanatos.

„Includerea unor servicii psiho-socio-medicale complexe in cadrul procesului terapeutic este unul dintre cele mai importante elemente care pot asigura o recuperare rapida si eficienta in cazul copiilor diagnosticati cu afectiuni grave. De aceea, noi, Asociatia M.A.M.E., am dezvoltat si adaptat constant serviciile pe care le oferim beneficiarilor nostri din dorinta de a-i ajuta sa depaseasca mai usor perioada de confruntare cu boala.

Incepand cu anul 2018, multumita sprijinului financiar oferit de Fundatia United Way Romania, am reusit sa sustinem o parte importanta din terapiile complementare tratamentului medical si sa schimbam astfel, in bine, viata copiilor, dar si a familiilor acestora. Ne onoreaza acest parteneriat si ne bucura faptul ca ramanem impreuna pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie si in anul 2021., a declarat Maria Culescu, Presedinte Fondator Asociatia M.A.M.E.