Peste 2.800 cazuri de copii disparuti in tara in 2019

Peste 2.800 de cazuri de copii disparuti au fost sesizate in prima parte a anului 2019, precizeaza Politia Romana. Pe site-ul Politiei figureaza insa 17 cazuri de copii disparuti, intrucat doar atatea au acordul familiei privind mediatizarea.

Citeste si Copii de negasit: 43 de minori din Capitala

In 2019, in Romania, au fost sesizate 2.824 de cazuri de minori disparuti, fiind solutionate 2.954 de astfel de cazuri. Cifrele prezentate, subliniaza reprezentantii Politiei Romane, reprezinta numarul disparitiilor, nu al disparutilor, deoarece o persoana poate fi semnalata disparuta de mai multe ori intr-un interval de timp.

,,Astfel, dupa clarificarea situatiei, daca se revine cu o noua sesizare, aceasta va fi inregistrata ca o noua disparitie”, transmite Politia Romana.

La data de 1 august 2019, la nivel national, politistii efectuau cercetari pentru gasirea a 480 de cazuri de minori disparuti.

Pe site-ul Politiei Romane, la rubrica copii disparuti figureaza 17 cazuri, ,,pentru care familia sau apartinatorii si-au dat acordul cu privire la mediatizare”, potrivit sursei citate.

Sursa: Mediafax

Citeste si Copiii disparuti ai Romaniei. Cel mai vechi caz, inregistrat acum 15 ani