Peste 4.800 de elevi n-au fost repartizati la liceu pentru ca nu au completat suficiente optiuni

Peste 4.800 de elevi n-au fost repartizati la liceu pentru ca nu au completat suficiente optiuni. Ministerul Educatiei Nationale a publicat pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizarii computerizate in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a.

Citeste si Rezultatele repartizarii computerizate in invatamantul liceal de stat au fost publicate

Au fost repartizati 124.308 elevi in invatamantul liceal de stat, dintre care:

– 67.803 in invatamantul liceal – filiera teoretica;

– 40.909 in invatamantul liceal – filiera tehnologica;

– 11.984 de elevi la specializari vocationale;

– 600 de elevi in invatamantul militar;

– 2.068 de elevi pe locurile speciale rezervate candidatilor de etnie roma

– 944 de elevi in invatamantul special.

In total, au fost completate 1.713.512 optiuni, rezultand o medie de 15 optiuni/elev.

188 de candidati au fost admisi cu media generala 10.

Liceele cu cei mai multi elevi cu media de admitere 10 sunt, in ordine: Colegiul National ”Fratii Buzesti” din Craiova – cu 13 candidati, Colegiul National ”Ion C. Bratianu” din Pitesti – cu 11 candidati si Colegiul National ”Sf. Sava” din Bucuresti – cu 9 candidati.

4.853 de elevi nu au fost repartizati, deoarece nu au completat suficiente optiuni care sa le permita incadrarea intr-o unitate de invatamant liceal. Acestia vor intra in a doua etapa a repartizarii (31 iulie – 1 august 2019), alaturi de absolventii clasei a VIII-a care nu au participat in aceasta etapa, nu s-au inscris sau nu au avut situatia scolara incheiata inainte de aceasta etapa.

Conform calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat, in perioada 15 – 18 iulie, candidatii vor depune dosarele de inscriere la secretariatele liceelor in care au fost admisi. In zilele de 19, 22 si 23 iulie, comisia judeteana de admitere va rezolva toate cazurile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, dar si situatiile candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si ale candidatilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizati computerizat.

Sursa: Mediafax

Citeste si Rezultate finale Evaluare Nationala 2019